Facebook interzice mai multe grupări de extremă-dreapta din Marea Britanie

Facebook interzice mai multe grupări de extremă-dreapta din Marea Britanie
scris 18 apr 2019

Facebook a interzis mai multe persoane și organizații de extremă-dreapta despre care a afirmat că „distrbuiau ura”, scrie BBC.

Printre cei interziși se numără Partidul Național Britanic și Nick Griffin, Liga Apărării Engleză și Frontul Național, scrie News.ro.

Pe listă se află și Britain First care fusese deja interzisă însă această măsură prevede că este interzisă susținerea pentru organizație pe site-urile deținute de Facebook.

Noile reglementări ale UE privind practicile incorecte în domeniul digital pun în centrul atenției Google, Amazon și Facebook CITEȘTE ȘI Noile reglementări ale UE privind practicile incorecte în domeniul digital pun în centrul atenției Google, Amazon și Facebook

Facebook a informat că a luat aceste măsuri pentru că cei vizați au o misiune „violentă sau plină de ură”.

„Persoanele și organizațiile care împrăștie ură sau atacă sau cer excluderea altora în baza a cine sunt, nu au ce căuta pe Facebook”, se arată într-un comunicat al Facebook.

Un purtător de cuvânt al Facebook a precizat că toate persoanele și organizațiile vizate nu vor mai putea desfășura nicio activitate pe niciun serviciu oferit de Facebook. În plus, susținerea și lăudarea grupărilor sau persoanelor respective nu va mai fi permisă.

„Timp de prea mult timp rețelele sociale au permis extremismul și discursul urii online și au profitat de pe urma acestei otrăvi. Au eșuat în mod special privind extrema dreaptă pentru că nici nu au aceleași sisteme de coordonare precum cele mobilizate pentru extremismul islamic”, a declarat parlamentara Yvette Cooper.

Cooper a precizat că măsurile reprezintă „un prim pas important” și ar trebui dublate de noi reguli și amenzi pentru firmele care nu înlătură astfel de materiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
extrema dreapta