Facebook lansează jocuri de realitate augmentată pentru Messenger

Facebook lansează jocuri de realitate augmentată pentru Messenger
scris 9 aug 2018

Utilizatorii aplicației Facebook Messenger vor putea experimenta jocurile de realitate augmentată prin intermediul apelurilor video.

Facebook a lansat două jocuri din sfera realității augmentate pe care utilizatorii le pot accesa atunci când comunică prin intermediul convorbirilor video.

Astfel, până la șase persoane cât suportă simultan funcția de comunicare video din Messenger, pot juca Don’t Smile și Asteroids Attack, două jocuri care generează elemente virtuale în timp real.

În Don’t Smile utilizatorii care comunică video adaugă diverse elemente, precum măști sau animale, care se suprapun planului real. Cel care râde primul, pierde.

Snap pierde neașteptat utilizatori CITEȘTE ȘI Snap pierde neașteptat utilizatori

Cel de-al doilea joc, Asteroids Attack, implică navigarea unei nave spațiale care se suprapune spațiului real într-un mod similar pokemon-ilor din Pokemon Go.

Lansarea noilor jocuri se face după inițierea unui apel video, prin apăsarea butonului în formă de stea și selectarea jocului dorit.

Prin această lansare, Facebook calcă pe urmele Snapchat, care a lansat primele sale jocuri de realitate augmentată în luna aprilie și care urmează să-și extindă prezența în sfera gaming-ului.

Messenger includea până acum doar jocuri obișnuite, iar pentru Facebook următorul pas logic în această direcție este lansarea unor jocuri de realitate augmentată pentru Instagram, acolo unde există un public mai tânăr, care folosește deja funcția de chat internă.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
jocuri
realitate augmentata