Facebook lansează un instrument care permite oricui să creeze rame pentru pozele de profil

Facebook lansează un instrument care permite oricui să creeze rame pentru pozele de profil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 dec 2016

Facebook a sesizat oportunitatea pe care o reprezintă ramele pe care o parte a utilizatorii le folosesc la pozele de profil și a creat un instrument care permite oricui să încarce astfel de creații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Una dintre cele mai mari temeri ale celor de la Facebook este să iasă din grațiile celor tineri și să fie văzută ca o rețea “pentru babaci”, care nu mai este modă. De aceea, Facebook copiază tot ce vede că are succes la Snapchat.

Utilizatorii au folosit diverse rame care le încadrează pozele de profil pentru a-și arăta suportul sau indignarea față de anumite cauze sau evenimente. Pentru Facebook, această abordare aduce un engagement mai mare, dar poate deveni și un instrument de marketing.

De aceea, Facebook încearcă să pună umărul la răspândirea practicii folosirii ramelor pentru pozele de profil prin lansarea unei facilități care permite oricui are abilități de designer să încarce ramele create personal pentru a fi folosite de către cei care doresc.

Aplicațiile de desktop pentru Windows vor funcționa și pe dispozitivele mobile CITEȘTE ȘI Aplicațiile de desktop pentru Windows vor funcționa și pe dispozitivele mobile

În spatele acestei facilități va exista o echipa care va urmări și va aproba manual fiecare ramă încărcată pentru ca acestea să respecte condițiile rețelei și normele de bun simț.

În acest fel, Facebook va crea o galerie cu rame din care utilizatori săi vor putea alege atunci când doresc să-și exprime o opinie prin intermediul propriei imagini de profil. Aceste rame vor putea fi aplicate pe pozele deja salvate în albumele personale sau direct pe fotografiile realizate cu ajutorul telefonului.

Deocamdată, noul instrument este disponibil doar în Marea Britanie, Irlanda, Taiwan, Columbia și Mexic. Conform datelor obținute de Facebook, utilizatorii din aceste țări apelează cel mai frecvent la rame pe care le aplică pozelor de profil. Ulterior, acesta va fi lansat la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook