Visual Fan, firma care deține brandul Allview, estimează pentru 2017 afaceri în creștere cu 10%, la 72 milioane euro

Visual Fan, firma care deține brandul Allview, estimează pentru 2017 afaceri în creștere cu 10%, la 72 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2016

Compania Visual Fan, care comercializează gadgeturi sub brandul Allview, și-a planificat pentru anul viitor afaceri mai mari cu circa 10%, de la circa 66 milioane euro în acest an, în trend cu creșterile din ultimii ani, a declarat pentru News.ro directorul general al Visual Fan, Lucian Peticilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Anul trecut, compania brașoveană a realizat o cifră de afaceri de peste 60 milioane euro, iar anul acesta afacerile au urcat cu 10%, la circa 66 milioane euro. Compania estimează afaceri de 72 milioane euro pentru anul viitor.

“Creșterea se bazează pe dezvoltarea de noi device-uri (dispozitive, n.r.), încrederea care există din partea utilizatorilor. De asemenea, crește numărul utilizatorilor de la an la an”, a spus Peticilă, pentru News.ro.

Jucătorii din piață spun că românii se obișnuiesc repede să utilizeze ultimele tipuri de gadgeturi.

„Românii sunt mult mai deschiși la tehnologii noi decât alte țări din vestul Europei. Acest lucru ne-a ajutat și pe noi, ca brand românesc, să putem dezvolta produse de ultimă generație și care să fie apreciate pe piața autohtonă”, a afirmat Peticilă.

Allview are în prezent o cotă de circa 10% din piața autohtonă de smartphone-uri, după numărul de unități vândute. Piața este estimată în acest an la 4,2 milioane de unități.

“Pentru anul viitor intenționăm să ne păstrăm cota de piață”, a precizat șeful companiei.

Companii de renume, printre care Google, Samsung sau Sony, pun bazele Global VR Association CITEȘTE ȘI Companii de renume, printre care Google, Samsung sau Sony, pun bazele Global VR Association

Oficialul companiei afirmă că Visual Fan se află pe locul doi de pe piața de smartphone-uri din România, pe primul loc aflându-se Samsung, cu o cotă de peste 40%.

Alți jucători importanți pe segmentul de telefoane inteligente sunt companiile chineze Huawei și Lenovo.

“Dacă în 2011 am mizat pe telefoane mobile dual-SIM, exploatând nevoia pieței de telefonie a momentului, în 2016 mizăm pe sisteme smart home, pe care le considerăm viitorul pieței de IT&C în anii ce vor urma”, a  mai spus Peticilă.

Compania Visual Fan a fost fondată și este deținută de omul de afaceri Lucian Peti­cilă, fiind cea mai mare afacere deținută de un antreprenor local de pe piața de smartphone-uri și tablete PC.

Societatea are 155 de angajați, iar anul trecut a raportat un profit net de 16,6 milioane lei și o cifră de afaceri netă de 274 milioane lei.

Brandul românesc Allview este prezent pe piețele IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Slovacia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia și Herzegovina, Cehia, Malta, Cipru, Grecia și Lituania.

viewscnt
Afla mai multe despre
visual fan
allview
lucian peticila