Facebook va elimina postările false care duc la violență

Facebook va elimina postările false care duc la violență
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 iul 2018

Facebook a anunțat că a stabilit un proces investigativ pe baza căruia vor fi șterse de pe rețeaua sa socială postările care pot genera violențe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania americană și-a modificat politica special pentru a putea elimina conținutul care duce la violența în urma unui proces în care acest gen de postări sunt mai întâi verificate de o echipă de specialiști.

Angajații Facebook vor primi ajutor din partea unor organizații locale, precum poliția și agențiile de informații, care vor avea rolul de a verifica validitatea informațiilor și a evalua pericolul potențial.

Reprezentanții companiei spun că se bazează pentru raportarea conținutului care poate duce la violență pe partenerii săi, pe reprezentanții presei și pe proprii angajați.

Facebook, Alphabet și Twitter și-au apărat în Congresul SUA practicile de filtrare a conținutului, afirmând că nu discriminează politic CITEȘTE ȘI Facebook, Alphabet și Twitter și-au apărat în Congresul SUA practicile de filtrare a conținutului, afirmând că nu discriminează politic

Violențele izbucnite ca urmare a unor informații false răspândite prin intermediul rețelelor sociale și ale aplicațiilor de comunicare s-au înmulțit în ultima vreme.

În Sri Lanka, spre exemplu, autoritățile au blocat Facebook după ce informațiile false răspândite în cadrul rețelei sociale au dus la tensiuni între musulmani și budiști.

Interesant este că anunțul celor de la Facebook vine la câteva ore după o declarație controversată a șefului companiei, care a spus că cei care neagă holocaustul fac o greșeală onestă.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
violenta