Facebook va folosi AI-ul pentru a nu mai sugera prieteni care nu mai trăiesc

Facebook va folosi AI-ul pentru a nu mai sugera prieteni care nu mai trăiesc
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 apr 2019

Facebook anunță că a găsit, într-un final, o soluție pentru a nu le va mai sugera utilizatorilor săi să-și invite prietenii decedați la evenimente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg, anunță printr-o postare pe blogul companiei că inteligența artificială va fi folosită pentru ca profilurile celor decedați să nu mai apară în diverse secțiuni ale site-ului la un loc cu ceilalți utilizatori.

Fără a da foarte multe detalii privind acest proces, Sandberg a spus că, după moartea utilizatorilor, conturile vor fi marcate ca atare, iar AI-ul va avea grijă ca acestea să nu mai fie afișate fără discriminare de algoritmul rețelei.

De-a lungul timpului, au existat numeroase cazuri în care Facebook a sugerat crearea prieteniilor cu persoane decedate, adăugarea acestora în grupuri de discuții sau chiar invitarea lor la anumite evenimente.

Yahoo a încheiat un acord de 117,5 milioane de dolari, în cel mai mare caz de furt de date ale clienților din istorie CITEȘTE ȘI Yahoo a încheiat un acord de 117,5 milioane de dolari, în cel mai mare caz de furt de date ale clienților din istorie

Totodată, Facebook va crea o secțiune special dedicată celor decedați, care se va numi Omagiu.

Noua secțiune va include postările omagiale făcute de rude sau prieteni chiar de pe contul celui decedat și le va separa de postările publicate de pe același cont în timpul vieții.

Vor avea drept să publice și să modereze posturi pe contul unui utilizator decedat, apropiații acestuia - rude sau prieteni - care au fost nominalizați de către persoana respectivă în timpul vieții.

Practic, fiecare utilizator Facebook va putea numi o persoană sau mai multe care să se ocupe de profilul personal după moarte.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
deces