Facebook va permite utilizatorilor să creeze chei de securitate fizice, ca modalitate de verificare a identității

Facebook va permite utilizatorilor să creeze chei de securitate fizice, ca modalitate de verificare a identității
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2020

Facebook a anunțat, marți, că va începe să permită utilizatorilor să creeze chei de securitate fizice ca modalitate de verificare a identității lor, înainte de a se loga pe aplicația mobilă a platformei de socializare, începând de anul viitor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, compania oferă opțiunea de a cere o cheie de securitate hardware pentru conectarea la un computer desktop, înainte de fiecare logare, scrie News.ro.

Utilizatorii  vor putea cumpăra o cheie hardware de la comercianți și să se înregistreze cu ea pe Facebook, a anunțat compania, confirmând  o informație publicată inițial de site-ul de știri Axios.

Vodafone va plăti peste 2 miliarde de euro pentru a deține integral compania germană de cablu Kabel CITEȘTE ȘI Vodafone va plăti peste 2 miliarde de euro pentru a deține integral compania germană de cablu Kabel

Cea mai mare rețea de socializare din lume a mai anunțat că intenționează să extindă anul viitor programul de securitate Facebook Protect, pentru conturile personalităților, între care candidații în alegeri, pentru mai multe tipuri de conturi.

Lansarea noilor servicii de securitate va avea loc în urma unui atac de hacking care a avut loc în iulie împotriva companiei Twitter, în care au fost compromise conturile unor persoane celebrități, între care cel al președintelui ales Joe Biden și cel al directorului general al Tesla, Elon Musk.

Disponibil în prezent în Statele Unite, Facebook Protect oferă politicienilor, agențiilor guvernamentale și personalului implicat în procesul electoral posibiltiatea de a crea elemente de securitate suplimentare, cum ar fi autentificarea în doi factori și monitorizarea în timp real a riscului atacurilor de hacking.

Acest serviciu va fi disponibil acum unor utilizatori precum jurnaliști și activiști ai drepturilor omului, care sunt expuși unui risc mai ridicat să fie ținta unor hackeri sofisticați, a precizat Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
securitate