Tranzacție - Wipro preia divizia IT a Metro România

Tranzacție - Wipro preia divizia IT a Metro România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 dec 2020

Furnizorul indian de soluții software și outsourcing Wipro a încheiat un parteneriat strategic pe 5 ani cu retailerul german Metro, care vizează și preluarea activității și a angajaților diviziei IT din România. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ca parte a acestei tranzacții, Wipro va prelua, în perioada acordului, diviziile de IT ale Metro AG,  Metro-Nom GMBH în Germania și Metro Systems Romania S.R.L. Peste 1.300 de angajați din Germania, România și India vor fi astfel transferați la Wipro.

Congresman: Nu există nicio îndoială că Rusia este în spatele atacului cibernetic împotriva Statelor Unite CITEȘTE ȘI Congresman: Nu există nicio îndoială că Rusia este în spatele atacului cibernetic împotriva Statelor Unite

Veniturile estimate ale tranzacției, cu o durată inițială de 5 ani, sunt de aproximativ 700 milioane de dolari. Cu intenția de a fi extins cu alți 4 ani, acesta reprezintă o investiție potențială de până la 1 miliard de dolari.

Wipro va oferi un program complet de transformare a tehnologiei, sistemelor de inginerie și a soluțiilor pentru Metro, în acord cu poziționarea acestuia ca furnizor ce oferă servicii complete en-gros pentru industria alimentară hotelieră, restaurante și servicii de catering, ce stau sub semnul concentrării pe calitate și al flexibilității. Programul de transformare Wipro va cuprinde servicii cloud, centre de date, servicii la locul de muncă și de rețea, precum și dezvoltarea aplicațiilor și operațiunile necesare pentru a oferi o infrastructură digitală integrată, flexibilă și robustă, astfel încât planul de transformare a Metro să fie realizat.

Metro Systems România gestionează infra­structura IT a grupului german de retail și are circa 800 de angajați.

Wipro este prezentă în România din 2008, când a descris un centru în București. În 2017, Wipro a deschis la Timișoara un centru de excelență pentru industria auto, la 3 ani înființarea primului său centru din acset oraș.

Aordul va permite Metro să își simplifice și să își eficientizeze activitatea, pentru a se concentra pe deservirea sectorului alimentar.

Recent, cum a anunțat Profit.ro, miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care deține Compari.ro și mai multe posturi de radio în România, a primit acordul pentru a prelua controlul asupra Metro AG.

Metro a fost primul retailer care a intrat în România după Revoluție, în 1996, prin rețeaua de magazine Metro Cash&Carry. Grupul este prezent pe piața locală și cu rețeaua de magazine de proximitate în regim de franciză LaDoiPași, înființată în 2002.

Recent, Profit.ro a relatat că retailerul german și-a scos la vânzare 9 magazine din România într-o tranzacție de tip sale&lease back, evaluată la peste 100 milioane de euro. Informația a fost confirmată de reprezentanții Metro România.

La nivel internațional, Metro operează în 34 de țări, având o rețea de 678 magazine și peste 97.000 de angajați. În anul financiar 2019/2020, retailerul german a obținut vânzări de 25,6 miliarde de euro.

În februarie, grupul german a ajuns la un acord privind vânzarea lanțului de hipermarketuri Real către un consorțiu de investitori imobiliari, într-o tranzacție ce evaluează Real la aproximativ 1 miliard de euro și care a fost finalizată la începutul verii.

viewscnt
Afla mai multe despre
metro
metro systems
metro sustems srl
wipro