Facebook va schimba algoritmul de rankare pentru video

Facebook va schimba algoritmul de rankare pentru video
scris 7 mai 2019

Rețeaua socială vrea ca algoritmul său să avantajeze conținutul original, care să apară mai sus în news feed decât clipurile preluate din alte surse.

Facebook a anunțat că urmează ca pe parcursul următoarelor săptămâni să intre în vigoare unele modificări ale algoritmului de rankare pe care-l folosește pentru afișarea unor postări cât mai interesante pentru utilizatori.

Noile modificări vizează în mod exclusiv conținutul video și vor acorda o însemnătate mai mare conținutului original, în defavoarea clipurilor care sunt preluate de pe alte site-uri sau copiate din diverse surse.

Timpul va fi factor important în ceea ce privește conținutul video. Vor fi favorizate clipurile care țin utilizatorul atent cel puțin un minut și au o durata de cel puțin trei minute.

Facebook va avea o “cameră de operațiuni” pentru supravegherea rețelei sociale în timpul alegerilor europene CITEȘTE ȘI Facebook va avea o “cameră de operațiuni” pentru supravegherea rețelei sociale în timpul alegerilor europene

Facebook spune și că va urmări și va favoriza acele clipuri pe care utilizatori le caută special pentru a le urmări din nou, ajungând să le vizioneze chiar de mai multe ori. Acest element va fi un criteriu important în rankarea video.

Pentru a ajuta creatorii de conținut să înțeleagă ce trebuie să facă pentru a avea succes în cadrul rețelei sociale, Facebook a postat online un ghid care acoperă exact acest aspect.

În esență, modificările de algoritm care vor intră în vigoare în următoarele săptămâni vor favoriza conținutul original pentru a crea o reputație mai bună pentru Facebook pe partea de video.

Algoritmul va influența, în afară de News Feed, și secțiunea Watch, dedicată special conținutului video, dar și căsuțele de recomandări pe care Facebook le afișează în majoritatea paginilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
algoritm
video