FBI: China este cea mai mare amenințare la adresa Statelor Unite. Beijingul încearcă să fure tehnologie americană prin toate mijloacele

FBI: China este cea mai mare amenințare la adresa Statelor Unite. Beijingul încearcă să fure tehnologie americană prin toate mijloacele
scris 7 feb 2020

FBI a identificat China ca fiind cea mai mare amenințare la adresa Statelor Unite, iar directorul agenției, Christopher Wray, a afirmat că Beijingul încearcă să fure tehnologie ”prin toate mjloacele necesare”, relatează Reuters.

Wray a declarat la o conferință că biroul are în prezent în desfășurare aproximativ 1.000 de investigații referitoare la furtul chinez de tehnologie, la nivelul celor 56 de birouri regionale, scrie News.ro.

Directorul pentru contraspionaj al FBI, John Brown, a spus că biroul a arestat anul trecut 24 de persoane în cazuri legate de China, iar în 2020 a arestat deja 19.

N.Y.P.D. înlocuiește agendele polițiștilor cu o aplicație de iPhone CITEȘTE ȘI N.Y.P.D. înlocuiește agendele polițiștilor cu o aplicație de iPhone

Brown a spus, la conferința care a avut loc la Centrul pentru Studii Internaționale și Strategice (Center for Strategic and International Studies - CSIS) din Washington, că în opinia FBI ”nicio țară nu implică un pericol mai mare decât China comunistă”.

Wray a spus că reacția la acest pericol trebuie să aibă loc prin acțiuni la nivelul întregului guvern american.

”În momentul în care vă vorbesc, FBI are circa 1.000 de investigații care implică tentative de furt de tehnologie americană din partea Chinei, desfășurate de toate cele 56 de birouri din teren și  care au avut loc în fiecare sector industrial”, a spus acesta.

Wray a adăugat că China exploatează în mod agresiv deschiderea academică a Statelor Unite pentru a fura tehnologie, folosindu-se de ”reprezentanți din campusuri” și  înființând ”institute în campusurile noastre”.

William Evanina, director al Centrului Național pentru Securitate și Contraspionaj, a declarat la conferință că China dă o prioritate specială furtului de tehnologie americană pentru vehicule electrice și avioane. Evanina a estimat că furtul de secrete comerciale americane de către China costă Statele Unite undeva între 300 de miliarde de dolari și 600 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
fbi
china
tehnologie