Apple a redevenit miercuri cea mai valoroasă companie americană de pe Wall Street

Apple a redevenit miercuri cea mai valoroasă companie americană de pe Wall Street
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2019

Apple a redobândit miercuri poziția de cea mai valoroasă companie americană listată la bursă, încheind ședința de tranzacționate în creștere cu 0,03%, la o capitalizare de 821,5 miliarde de dolari, înaintea liderilor recenți Microsoft și Amazon.com, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acțiunile Microsoft au încheiat tranzacțiile de miercuri în declin cu 1,11% și o capitalizare de 813,4 miliarde de dolari, în timp ce titlurile Amazon au coborât cu 1,12%, iar capitalizarea la 805,7 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Titlurile Apple au crescut cu aproximativ 13% de la raportarea rezultatelor trimestriale, pe 29 ianuarie, investitorii considerând că acțiunile au scăzut prea mult în ultimele luni din cauza temerilor legate de o încetinire a cererii de iPhone-uri și a unui avertisment rar din partea companiei referitor la venituri, provocat de condițiile mai dificile de pe piața chineză.

O aplicație inspirată de Tinder îi ajută pe oameni să-și găsească câinii potriviți CITEȘTE ȘI O aplicație inspirată de Tinder îi ajută pe oameni să-și găsească câinii potriviți

Încetinirea vânzărilor de iPhone-uri a dus la așteptări mai mici referitoare la acțiunile Apple. Prețul țintă mediu al analiștilor pentru acțiunile Apple a scăzut de la 240 de dolari în urmă cu trei luni la 175 de dolari, nivel mai mare cu mai puțin de un dolar față de cotația actuală de 174,24 dolari pe unitate.

Apple a atins o capitalizare record de 1.100 de miliarde de dolari în octombrie, dar apoi valoarea de piață a scăzut treptat, fiind depășită în decembrie de Amazon și de Microsoft, care de atunci au ocupat pe rând prima poziție.

Valoarea de piață a Apple a atins un minim de 675 de miliarde de dolari pe 3 ianuarie, după avertismentul referitor la venituri, dar ulterior și-a revenit constant, susținută în parte de rezultatele trimestriale peste așteptările investitorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cea mai valoroasa companie