Firefox îmbunătățește suportul pentru extensii

Firefox îmbunătățește suportul pentru extensii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 dec 2023

Firefox pentru Android va dobândi, în curând, acces la câteva sute de extensii, iar versiunea pentru desktop va putea folosi inclusiv unele dintre extensiile dezvoltate pentru Chrome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mozilla anunță că, din 14 decembrie, va extinde masiv lista de extensii care vor putea fi instalate pe versiunea de Android a browser-ului Firefox.

Dacă până acum, Firefox pentru Android oferea utilizatorului acces la câteva extensii, peste mai puțin de două săptămâni aceștia vor avea acces la peste 400 de extensii.

Gmail a trimis mesajele cu câteva ore întârziere CITEȘTE ȘI Gmail a trimis mesajele cu câteva ore întârziere

De cealaltă parte, versiunea de desktop a Firefox va permite utilizatorilor să instaleze extensii ale altor browsere, inclusiv extensii de Chrome.

Este adevărat că, la început, doar un număr limitat de extensii ale altor browsere vor putea fi instalate pe Firefox, însă, Mozilla spune că va lucra la extinderea suportului.

Îmbunătățirile aduse în ceea ce privește extensiile arată că Mozilla nu a uitat de unde a plecat Firefox, browser care a reușit să lupte cu Internet Explorer tocmai prin prisma extensiilor.

Momentul este și el unul potrivit. Mozilla alege să-și îmbunătățească suportul pentru extensii într-un moment în care Google începe să limiteze funcționalitatea acestora, nemulțumit că extensiile sunt folosite inclusiv pentru blocarea reclamelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
firefox
extensii