Foștii angajați Vertu lansează un nou brand de telefoane de lux

Foștii angajați Vertu lansează un nou brand de telefoane de lux
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 nov 2020

Mai mulți foști angajați Vertu s-au asociat și au format o nouă companie, cu același obiect de activitate: vânzarea unor telefoane puțin diferite de cele obișnuite la prețuri foarte mari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fostul șef pe partea de design de la Vertu, împreună cu mai mulți colegi, au format Xor, o companie care-și propune să ocupe locul liber lăsat în piața telefoanelor de lux de dispariția Vertu.

La fel ca fosta divizie Nokia, Xor vrea să vândă telefoane de lux, iar primul produs disponibil pe piață va fi Xor Titanium.

Turcia amendează și Google CITEȘTE ȘI Turcia amendează și Google

Numele viitorului telefon vine să reflecte faptul că la construcția acestuia s-a folosit titanium. Atfel, cu câteva excepții, Xor Titanium este un telefon cât se poate de simplu.

Funcțiile viitorului device se limitează la convorbiri audio via 2G/3G și SMS-uri. Nu există facilități avansate, iar dispozitivul nu este un smartphone pe care să se poată instala alte aplicații decât cele cu care este livrat.

Xor Titanium poate fi încărcat wireless și are funcție de estompare a zgomotului în timpul convorbirilor. O funcție care-l diferențiază este cea de măsurare a calității aerului.

Producătorul spune că una din calitățile viitorul telefon este securitatea, convorbirile urmând a fi criptate end-to-end la nivel de hardware folosind protocolul AES256.

Deși nu vine cu multe facilități în plus față de un dispozitiv retro de la HMD, care costă 50 de dolari, Xor Titanium va costa în jur de 4.000 de dolari și va fi lansat în primul trimestru al anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
xor
vertu
telefoane
lux