Qualcomm a obținut acordul Guvernului SUA pentru vânzarea de cipuri 4G grupului chinez Huawei

Qualcomm a obținut acordul Guvernului SUA pentru vânzarea de cipuri 4G grupului chinez Huawei
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2020

Qualcomm a obținut licență din partea guvernului Statelor Unite pentru vânzarea de cipuri 4G pentru telefoane mobile grupului chinez Huawei Technologies, o excepție de la restricțiile comerciale impuse de Washington în contextul tensiunilor în creștere din relațiile cu Beijingul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am primit o licență pentru un număr de produse, între care se află unele produse 4G”, a declarat un purtător de cuvânt al Qualcomm.

În luna septembrie, Qualcomm și toți ceilalți producători americani de semiconductori au fost obligați să oprească vânzările către Huawei, în urma intrării în vigoare a restricțiilor comerciale ale Washingtonului, scrie News.ro.

Piața PC-urilor a crescut cu 23%, un aport esențial avându-l tabletele și Chromebook-urile CITEȘTE ȘI Piața PC-urilor a crescut cu 23%, un aport esențial avându-l tabletele și Chromebook-urile

Purtătorul de cuvînt a refuzat să spună care sunt produsele 4G pe care Qualcomm le poate vinde Huawei, dar a arătat că au legătură cu dispozitivele mobile.

Qualcomm a depus și alte solicitări pentru licențe, care așteaptă răspunsul guvernului american.

În trecut, Huawei era un client relativ mic pentru cipurile Qualcomm, care este cel mai mare furnizor de cipuri pentru telefoane mobile din lume.

Huawei utilizează propriile cipuri pe telefoanele sale flagship, cipurile Qualcomm fiind folosite pentru modelele mai ieftine.

Capacitatea Huawei de a-și proiecta propriile cipuri a fost afectată în septembrie, când restricțiile comerciale americane i-au blocat accesul la software de proiectare a cupurilor și la echipamentele de producție.

Analiștii consideră că stocurile de cipuri cumpărate de Huawei înainte de restricții s-ar putea epuiza la începutul anului viitor, ceea ce îi va afecta afacerile cu smartphone-uri.

Stacy Rasgon, analist la Bernstein, a spus că licența obținută de Qualcomm va avea un impact limitat, întrucât se referă doar la cipurile 4G, în timp ce cumpărătorii se orientează către dispozitivele 5G. Nu este clar dacă oficialii americani vor acorda Qualcomm licențe pentru cipurile destinate smartphone-urilor 5G.

Reprezentanții Huawei și ai Departamentului pentru Comerț al SUA, care acordă licențele, au refuzat să comenteze.

Și alte companii americane, cum ar fi Micron Technology, au oprit vânzările către Huawei și au anunțat că au solicitat licențe. Intel a anunțat la rândul său că are o licentă pentru vânzarea de produse către Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
huawei
4g