FOTO A fost prezentat primul smartphone cu cameră frontală montată sub ecran

FOTO A fost prezentat primul smartphone cu cameră frontală montată sub ecran
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 iun 2019

Prima demonstrație a unui smartphone care scapă de breton prin integrarea camerei foto frontale sub ecran vine din China, acolo unde producătorii iau din ce în ce mai de fața companiilor considerate în mod tradițional lideri de piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Tehnologia aparține chinezilor de la Oppo, care au prezentat-o în cadrul târgului MWC Shanghai, versiunea asiatică a celui mai important târg de tehnologii mobile.

Producătorul chinez spune că a folosit un material special, transparent, în zona de ecran care vine deasupra camerei foto. Asta pentru a permite unei cantități cât mai mari de lumină să ajungă la senzor.

Senzorul în sine este, conform producătorului, mai mare decât cel al majorității camerelor frontale, fiind acoperit cu o lentilă ce beneficiază și de o apertură mai largă.

UPDATE - Site-ul Wikipedia a fost indisponibil pentru utilizatorii din mai multe țări, inclusiv România CITEȘTE ȘI UPDATE - Site-ul Wikipedia a fost indisponibil pentru utilizatorii din mai multe țări, inclusiv România

Suprafața care acoperă camera, cea construită din materialul transparent special, va funcționa ca orice altă zonă a ecranului, recunoscând și acceptând gesturile și comenzile utilizatorului. Nu este o “zonă moartă”.

Pe de altă parte, cei de la Oppo recunosc că montarea camerei sub ecran crează unele provocări în ceea ce privește calitatea foto, care este afectată de ecranul de deasupra lentilei.

Însă, promite producătorul, această problemă va fi rezolvată până în momentul lansării pe piață, cu ajutorul algoritmilor de inteligență artificială care ar trebui să elimine automat artefactele și deformările ce apar din cauza ecranului.

Lansarea pe piață nu are o dată exactă, deocamdată, producătorul limitându-se în a spune că un prim produs cu această tehnologie va fi disponibil în viitorul apropiat.

viewscnt
Afla mai multe despre
oppon
smartphone
camera
ecran