FOTO Chrome transcrie în timp real clipurile video

FOTO Chrome transcrie în timp real clipurile video
scris 19 mar 2021

Cea mai nouă versiune a browser-ul Chrome integrează funcția de transcriere în timp real pentru video, pe care Google a lansat-o inițial pe smartphone-urile Pixel.

În 2019, Google anunța o nouă facilitate ce devenea posibilă grație algoritmilor de învățare mecanică, ce realiza în timp real transcrierea vorbirii din cadrul conținutului video - o facilitate utilă pentru cei cu dizabilități, dar și pentru subtitrarea stream-urilor live.

În primul an, aceasta a fost disponibilă exclusiv pe smartphone-urile Pixel vândute de Google, pentru ca, mai apoi, să ajungă, treptat, pe un mare număr de smartphone-uri cu Android.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Începând cu versiunea 89, transcrierea live este disponibilă și în versiunea pentru desktop a browser-ului Chrome. Aceasta poate fi activată de la Settings > Advanced > Accessibility.

După activare sunt descărcate fișierele necesare recunoașterii vorbirii, iar transcrierea propriu-zisă va apărea în cadrul unui ferestre negre, afișate sub clipurile video. Formatul subtitrarii poate fi configurat din Windows 10: Settings > Ease of Access > Closed captions.

Transcrierea în timp real funcționează inclusiv când este oprit sunetul, însă doar pentru limba engleză. Din păcate, deocamdată nu există nicio veste legată la suportul pentru alte limbi.

FOTO Chrome transcrie în timp real clipurile video

viewscnt
Afla mai multe despre
chrome
transcriere
live
video