Samsung lansează trei noi smartphone-uri din seria Galaxy A. Prețurile fixate pentru telefoane

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mar 2021

Galaxy A52, Galaxy A52 5G și Galaxy A72 sunt cele trei noi modele care vin să completeze oferta de midrange-uri a producătorului coreean, cu dotări și prețuri decente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung a descoperit, în ultimul an, că ies bani și din seriile inferioare de smartphone-uri, astfel că liderul pieței vine acum cu mai mulți urmași pentru modelele din seria Galaxy A, care s-au încununat anul trecut de succes.

Cele trei modele au, cu câteva mici diferențe, dotări similare. Și designul este același, cu deosebirea că, spre deosebire de A52 și A52 5G, care au un ecran de FHD de 6,5 inch, A57 este mai mare, ajungând la 6,7 inch.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Ecranele modelelor A52 și A72 au o rată de refresh de 90Hz, în vreme ce A52 5G ajunge la 120Hz. Toate trei au certificarea IP67 pentru apă și praf, folosind acum o suprafață mată, în locul celei lucioase pe care o aveau versiunile de anul trecut.

A52 și A72 folosesc chipset-ul Snapdragon 720G, în vreme ce pentru A52 5G Samsung a preferat un Snapdragon 750G. Toate trei au 6GB RAM, cu mențiunea că pentru A52 va exista o versiune și cu 4G RAM.

Spațiul de stocare este și al același pentru toate cele trei modele: 128 și 256 GB, cu posibilitatea extinderii prin intermediul unui card microSD.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Pe partea foto, toate trei telefoanele se bazează pe un sistem compus din patru camere, dintre care trei sunt comune: 64MP pentru camera principală, 12MP pentru cea ultra-wide și 5MP pentru obiectivul macro. Diferența se face doar la cea de-a patra cameră: A52 și A52 5G au un senzor de profunzime de 5MP, în vreme ce A72 se laudă cu o cameră tele de 8MP, ce poate face zoom optic până la 3X.

O distincție asemănătoare se face și în cazul bateriilor. Dacă A52 și A52 5G au o baterie de 4.500 mAh, A72 are una de 5.000 mAh.

A52 va costa 349 de euro, A52 5G începe de la 429 euro, iar A72 costă de la 449 de euro. Toate cele trei smartphone-uri vor fi disponibile “curând” în alb, negru, albastru și violet.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone
galaxy a