Datacor își întărește echipa de management

Datacor își întărește echipa de management
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2021

Compania românească Datacor, integrator de soluții pentru infrastructuri inteligente, cu 19 ani de activitate în România, o numește pe Eniko Edit Orban în funcția de CFO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din poziția de Chief Financial Officer (CFO), Edit Orban îi va raporta direct lui Bogdan Bilegan, CEO și Co-fondator Datacor, și va oferi expertiză financiară pentru companie, având ca obiectiv implementarea strategiei de dezvoltare și de creștere a profitabilității.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Anterior acestei numiri, Edit Orban a ocupat timp de aproape 3 ani funcția de CFO în cadrul Taparo, unul dintre cele mai mari grupuri din industria de mobilă de pe plan local, unde a condus departamentul financiar al companiei.

Edit Orban are  20 de ani de experiență în domeniul financiar, coordonând operațiunile financiare pentru companii din România cu cifră de afaceri de peste 70 milioane euro. Astfel, pe lângă cea mai recentă poziție de CFO în cadrul Taparo, Edit Orban a ocupat timp de 5 ani funcția de Director Financiar în cadrul TeraSteel,  lider în România pe piața panourilor termoizolante. De asemenea, Edit a dobândit o experiență de 10 ani în diverse funcții de conducere în cadrul companiei Teraplast Bistrița, dintre care 4 ani ca CFO al celui mai mare procesator de PVC din România și unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Numirea noului CFO marchează începerea unui nou capitol pentru compania Datacor, care a comunicat recent planurile pentru expansiunea internațională a soluțiilor de comunicații produse la fabrica de la Bistrița. În luna ianuarie a acestui an, Datacor a anunțat că urmează deschiderea primului birou comercial la Berlin, pentru a accelera planurile de extindere internațională ale companiei.

Odată cu lansarea internațională a produselor Datacor, managementul companiei are ca obiectiv o creștere de 15% a cifrei de afaceri pe 2021.

Eniko Edit Orban

Eniko Edit Orban

În 2020, Datacor a înregistrat venituri de 45 mil. lei (9,2 mil. euro), în ușoară creștere față de 2019, care a fost un an cu performanțe istorice pentru companie. În 2019, integratorul IT&C a obținut o cifră de afaceri de 8,8 mil. euro și un profit de 3 mil. euro.

De asemenea, în 2020 rata profitabilității a fost similară cu cea din 2019, în contextul în care în ultimii doi ani, Datacor a investit masiv în noua linie de producție și depozitul de la Bistrița.

Datacor este o companie 100% românească, cu 19 ani de experiență pe piața de soluții inovatoare de comunicații, securitate și electrice, operând în segmentele office, retail și industrial. Din 2002 până în prezent, compania a crescut continuu, ajungând la o echipă de 81 de persoane și o cifră de afaceri de peste 9 mil. euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
datacor
eniko edit orban