FOTO Instagram lansează Close Friends, o listă privată pentru distribuirea conținutului

FOTO Instagram lansează Close Friends, o listă privată pentru distribuirea conținutului
scris 3 dec 2018

Instagram a lansat o opțiune care permite utilizatorilor săi să creeze o listă personalizată de prieteni, cărora să le fie distribuit conținutul postat sub forma Stories.

Stories, conținutul efemer care dispare automat după 24 de ore și este vizibil în partea superioară a aplicației, a fost creat ca o formă de distribuire publică, la care aveau acces toți urmăritorii.

Acest lucru se va schimba acum, cu ocazia lansării funcției Close Friends. Așa cum sugerează și numele, utilizatorul poate crea o listă de prieteni apropiați cărora să le distribuie imaginile și filmările postate.

Lista poate fi creată adăugând persoane manual, folosind funcția de căutare a aplicației sau cu ajutorul sugestiilor automate făcute de Instagram, care știe foarte bine cine sunt persoanele cu care se interacționează frecvent.

Microsoft își pregătește revenirea pe piața smartphone-urilor CITEȘTE ȘI Microsoft își pregătește revenirea pe piața smartphone-urilor

Conținutul distribuit unei astfel de liste va fi marcat cu un cerc verde pe care-l vor vedea doar persoanele incluse în listă. Simbolul are rolul de a le arăta acestora că este un Story cu disponibilitate limitată.

Noua facilitate s-a născut ca urmare a temerii celor de la Instagram că disponibilitatea publică a conținutului din Stories constrânge utilizatorii să nu posteze anumite ipostaze.

Close Friends încearcă să-i încurajeze pe aceștia să posteze mai mult conținut autentic, dându-le încrederea că acesta nu poate fi văzut de persoane de încredere.

Tehnologia folosită de Samsung pentru a crea telefonul pliabil a fost furată și vândută în China CITEȘTE ȘI Tehnologia folosită de Samsung pentru a crea telefonul pliabil a fost furată și vândută în China

Conținutul distribuit prin aceste liste nu poate fi trimit mai departe prin mesaje. Singura modalitate de a fi “furat” este printr-o captură de ecran făcută cu telefonul.

Listele private, precum noua facilitate Close Friends, prezintă însă riscul creării unor grupuri în care să fie postat conținut neadecvat, fie că este vorba de conținut xenofob, sexual sau de altă natură.

Cei de la Instagram spun însă că nu au existat astfel de cazuri în cele 17 luni în care au testat facilitatea care este acum disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS.

FOTO Instagram lansează Close Friends, o listă privată pentru distribuirea conținutului

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
android
ios