Facebook a început să difuzeze seriale vechi

Facebook a început să difuzeze seriale vechi
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 dec 2018

Într-o mișcare oarecum surprinzătoare, Facebook a cumpărat drepturile de difuzare ale mai multor seriale vechi, care sunt disponibile acum în cadrul rețelei sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai multe seriale americane mai vechi dar de succes sunt disponibile în cadrul secțiunii Facebook Watch după ce gigantul american a cumpărat drepturile de difuzare ale acestora.

Printre titlurile disponibile se numără Buffy spaima vampirilor, Angel și Firefly. Buffy, cu Sarah Michelle Gellar în rol principal, a fost difuzat și în România, iar Firefly este un serial SF anulat după primul sezon de Fox, dar care a fost foarte apreciat de fanii genului.

Nu este clar în ce condiții a obținut Facebook licențele pentru seriale și cât a plătit pentru ele, însă acestea nu pot fi vizionate în prezent în țara noastră.

Microsoft își pregătește revenirea pe piața smartphone-urilor CITEȘTE ȘI Microsoft își pregătește revenirea pe piața smartphone-urilor

Serialele sunt disponibile și în noul mod Watch Party, putând fi vizualizate în același timp de utilizatorii care pot și comenta în timp real pe marginea acestora.

Pentru promovarea noilor seriale, Facebook a contractat-o chiar pe vedeta din Buffy, Sarah Michelle Gellar.

Facebook a lansat secțiunea Watch, dedicată conținutului video, în august 2017, însă până acum a întârziat să facă investiții importante în conținut original.

Conform companiei americane, 50 de milioane de oameni petrec cel puțin un minut pe lună urmărind conținutul din Watch. Timpul mediu pe care utilizatorii îl acordă acestei secțiuni este de cinci ori mai mare decât în cazul clipurilor obișnuite din newsfeed. 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video
seriale