Foxconn anticipează afaceri ceva mai bune în 2024, dar are un deficit de cipuri pentru servele pentru inteligență artificială

Foxconn anticipează afaceri ceva mai bune în 2024, dar are un deficit de cipuri pentru servele pentru inteligență artificială
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Compania taiwaneză Foxconn, cel mai mare producător de dispozitive electronice pe bază din contract din lume, inclusiv al telefoanelor iPhone ale Apple, se așteaptă ca afacerile sale din acest an să aibă o evoluție ”puțin mai bună” decât anul trecut, dar se confruntă cu o lipsă de cipuri pentru serverele AI, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Ne-am descurcat destul de bine anul trecut, deși am avut o revizuire în scădere a valorii activelor destul de mare în primul trimestru”, a declarat duminică președintele Foxconn, Liu Young-way, referindu-se la o reducere de valoare legată de participația sa de 34% la producătorul japonez de electronice Sharp, scrie News.ro.

Șeful Apple confirmă dezvoltarea mai multor instrumente de AI CITEȘTE ȘI Șeful Apple confirmă dezvoltarea mai multor instrumente de AI

”În ceea ce privește perspectivele pentru acest an, cred că ar putea fi puțin mai bune decât anul trecut”, a spus Liu reporterilor, în marginea petrecerii anuale a angajaților companiei din Taipei.

Foxconn a declarat în noiembrie că are o perspectivă ”relativ conservatoare și neutră” pentru 2024.

Cererea de servere de inteligență artificială (AI) va fi ”cu siguranță” bună, dar incertitudinea economică globală provocată de problemele geopolitice va afecta cererea de produse de consum, a adăugat el.

”Unul (segment de piață) va fi bun, dar multe altele – așa și așa.”

Apple a estimat joi o scădere a vânzărilor de iPhone-uri și a prognozat venituri totale cu 6 miliarde de dolari sub așteptările de pe Wall Street, deoarece afacerea sa din China este afectată de condițiile dificile de pe piață.

Rezultatele au confirmat îngrijorarea unor analiști că produsul de referință al companiei pierde teren pe piața cheie asiatică, unde consumatorii cumpără telefoane pliabile și telefoane de la Huawei, alimentate de un cip fabricat din China.

Liu a spus că capacitatea de producție pentru cipuri de servere este limitată, chiar și cu o cerere puternică.

Google va renunța la funcția cache CITEȘTE ȘI Google va renunța la funcția cache

”Când vine vorba de a ține pasul cu cererea, poate că trebuie să existe fabrici noi”, a adăugat el.

Foxconn va raporta veniturile din trimestrul patru luna viitoare, când își va actualiza și perspectivele pentru acest an.

Luni, compania va publica datele vânzărilor din ianuarie.

Acțiunile Foxconn au scăzut cu 2,4% în acest an, în comparație cu un câștig de 0,7% pentru piața mai largă.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
inteligență artificială
cipuri