Franța a notificat marile companii din sectorul tehnologiei, între care Facebook și Amazon, că în decembrie trebuie să plătească taxa pe servicii digitale

Franța a notificat marile companii din sectorul tehnologiei, între care Facebook și Amazon, că în decembrie trebuie să plătească taxa pe servicii digitale
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2020

Ministerul de Finanțe din Franța a trimis notificări marilor companii din sectorul tehnologiei, între care Facebook și Amazon.com, că trebuie să plătească taxa pe servicii digitale conform planificării, în decembrie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Franța a suspendat colectarea acestei taxe la începutul acestui an, în contextul negocierilor din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) privind reformarea legislației fiscale internaționale, scrie News.ro.

Vodafone România - amendat cu 4.000 euro pentru GDPR CITEȘTE ȘI Vodafone România - amendat cu 4.000 euro pentru GDPR

Ministerul de Finanțe a anunțat de mult timp că va colecta taxa în decembrie, așa cum era planificat, dacă discuțiile la nivelul OCDE nu vor avea succes, ceea ce s-a întâmplat atunci când cele aproape 140 de țări implicate au convenit luna trecută să continue discuțiile până la jumătatea anului 2021.

”Companiile supuse taxei au fost notificate să plătească suma datorată pentru 2020”, a spus un oficial al ministerului.

Franța a impus anul trecut o taxă de 3% pentru veniturile din servicii digitale obținute în Franța de companiile cu venituri de peste 25 de milioane de euro în țară și de peste 750 de milioane de euro la nivel mondial.

Facebook a anunțat că poziția sa ”este de a respecta legeslația fiscală a țărilor unde operează”, adăugând că a primit documentul de impune din partea autorităților franceze.

Amazon a primit notificarea autorităților franceze și o va respecta, potrivit unei persoane apropiate situației din cadrul companiei.

Parisul a afirmat că va retrage taxa de îndată ce va fi convenit un acord în cadrul OCDE pentru actualizarea reglementărilor referitoare la taxarea transfrontalieră pentru era comerțului online.

În prezent, companiile de internet pot înregistra profiturile în țări cu impozite mici, indiferent unde se află clienții lor.

Discuțiile au stagnat pentru că administrația Trump a fost reticentă să semneze un acord multilateral.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
amazon
franta