Franța acuză Apple că îi subminează efortul de a combate noul coronavirus prin refuzul de a face iPhone-urile compatibile cu aplicația de urmărire a contactelor “StopCovid”

Franța acuză Apple că îi subminează efortul de a combate noul coronavirus prin refuzul de a face iPhone-urile compatibile cu aplicația de urmărire a contactelor “StopCovid”
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2020

Franța a acuzat marți Apple că îi subminează efortul de a combate noul coronavirus prin refuzul de a face iPhone-urile mai compatibile cu aplicația de urmărire a contactelor “StopCovid”, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Țările se grăbesc să dezvolte aplicații pentru smartphone-uri care sunt considerate un mijloc de a ajuta la ținerea sub control a răspândirii coronavirului, în condițiile în care economiile vor fi redeschise, scrie News.ro.

Aplicația va folosi o funcție Bluetooth care permite telefoanelor să interacționeze cu dispozitivele din apropiere pentru a ajuta la depistarea interacțiunii utilizatorilor cu persoane care ar putea fi purtătoare ale virusului.

INFOGRAFIC România a căzut în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil, deși tariful mediu a scăzut. În regiune, are cel mai ieftin internet mobil după Polonia CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC România a căzut în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil, deși tariful mediu a scăzut. În regiune, are cel mai ieftin internet mobil după Polonia

În mod normal, iPhone-urile blochează accesul la Bluetooth dacă utilizatorul nu folosește o aplicație. Oficialii franacezi vor ca Apple să modifice setările, pentru a permite ca aplicația lor să acceseze permanent Bluetooth. Până în prezent Apple a refuzat.

“Apple ar fi putut să ne ajute ca aplicația să funcționeze mai bine pe iPhone. Nu au dorit să o facă. Regret aceest lucru, având în vedere că ne aflăm într-o perioadă în care toată lumea este mobilizată să lupte cu epidemia și având în vedere că o companie mare care stă atât de bine economic nu ajută un guvern în această criză”, a declarat ministrul francez pentru Tehnologie Digitală, Cedric O, la BFM Business TV.

Acesta a adăugat: ”Vom ține minte acest lucru la timpul cuvenit”.

Un purtător de cuvânt al Apple în Franța a refuzat să comenteze.

Problema accesului Bluetooth pe iPhone-uri este una dintre întrebările legate de securitate care au apărut, în timp ce țările încearcă să creeze aplicații pentru smartphone-ui în vederea combaterii epidemiei.

Franța, alături de alte țări, vrea să păstreze datele de contact într-o bază de date centralizată, argumentând că va fi mai ușor pentru autorități să depisteze cazuri de coronavirus.

Apple și Google, divizie a grupului Alphbet, responsbile de sistemele de operare instalate pe aproape toate smartphone-urile din lume, vor ca datele să fie stocate chiar pe telefoane, fără să fie disponibile guvernelor, afirmând că datele confidențiale ale utilizatorilor vor fi mai bine protejate.

Ministrul francez a spus că nu poate să își explice motivul din spatele deciziei Apple referitoare la Bluetooth.

Acesta a mai arătat că aplicația ar trebui să fie gata să fie desfășurată pe 2 iulie, indiferent de poziția Apple, și că va începe să fie testată din 11 mai, când guvernul va începe ridicarea măsurilor de distanțare socială.

În Frnța, sistemul de operare pentru dispozitive mobile al Apple a reprezentat în primul trimestru 21,1% din piață, iar sistemul Android al Google 78,8%, potrivit datelor firmei de cercetare a pieței Kantar.

Marea Britanie, care solosește același sistem centralizat pentru stocarea datelor ca și Franța, a început marți testarea propriei aplicații pentru urmărirea contactelor, pe insula Wight.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
stopcovid