Windows 10X va funcționa pe laptopurile obișnuite

Windows 10X va funcționa pe laptopurile obișnuite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 mai 2020

Creat inițial pentru noua generație de device-uri cu două ecrane, Windows 10X va fi compatibil și chiar va fi lansat mai întâi pe dispozitivele tradiționale, cu un singur ecran, precum laptopurile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pandemia a forțat Microsoft să regândească strategia pentru noul său sistem de operare, în contextul în care un număr foarte mare oameni lucrează în această perioadă de acasă.

Compania americană s-a răzgândit și nu mai targetează doar dispozitivele cu mai multe ecrane. Astfel, Windows 10X va putea fi instalat și pe PC-urile cu un singur ecran. Mai mult, va fi lansat prima oară pe acestea din urmă.

Intel va cumpăra Moovit CITEȘTE ȘI Intel va cumpăra Moovit

Izolarea socială și lucrul de acasă a dus la creșterea cu 75% a timpului în care utilizatorii folosesc Windows 10, spune Microsoft, care folosește funcțiile de telemetrie ale sistemului de operare pentru a colecta date despre utilizatori.

Windows 10X a fost anunțat anul trecut, ca un upgrade care urmează să aducă o interfață mai modernă și mai simplă. Ar fi trebuit ca anul acesta să apară Surface Neo, o tabletă cu două ecrane care ar fi fost primul produs care folosește acest sistem de operare.

Pandemia a forțat însă Microsoft să amâne lansarea lui Surface Neo, însă a motivat compania americană să accelereze dezvoltarea Windows 10X.

Dincolo de noua interfață, Microsoft nu oferă alte informații cu privire la noul sistem de operare, nici din punct de vedere tehnic, nici în ceea ce privește disponibilitatea acestuia. Mai multe informații ar putea fi anunțate în cadrul evenimentului Build, dedicat dezvoltatorilor, care va fi organizat online luna aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10