Garry Kasparov crede că prețul noilor tehnologii este invadarea vieții private

Garry Kasparov crede că prețul noilor tehnologii este invadarea vieții private
scris 25 apr 2019

Fostul campion de șah Garry Kasparov a declarat miercuri în Mexic că intruziunea în viața privată este costul care trebuie plătit pentru a avea la îndemână progresele tehnologice și internetul, relatează EFE.

"Tehnologia nu este nici bună nici rea, este doar o unealtă prin care putem avem acces mai mult ca niciodată la lume, dar să nu uităm că prețul pe care îl plătim este viața noastră privată. A încerca să separăm cele două lucruri este o naivitate", a asigurat el, potrivit Agerpres,

\ CITEȘTE ȘI "Vânătoarea de angajați", un business profitabil. Piața locală de servicii de resurse umane, avans de peste 430%

Șahistul de origine rusă, care și-a luat naționalitatea croată, a subliniat că utilizatorii trebuie să ceară unor companii ca Google, Amazon sau Facebook să le protejeze informația și datele personale. Există "un dublu standard" când este vorba de utilizarea tehnologiei între "lumea reală și cea virtuală", a explicat Kasparov.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
gari kasparov