GitHub lansează un instrument bazat pe AI, care ajută programatorii să scrie cod

GitHub lansează un instrument bazat pe AI, care ajută programatorii să scrie cod
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 iun 2022

Pentru 10 dolari pe lună, cel mai nou serviciu GitHub va ajuta programatorii să scrie cod mai repede și mai corect, sugerând linii întregi în cadrul editoarele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

GitHub anunță Copilot, un instrument care folosește inteligența artificială pentru a intui și a sugera cod programatorilor care scriu în editoarele dedicate.

Noul instrument, pe care GitHub l-a testat anul trecut în colaborare cu OpenAI, este disponibil acum pentru toți programatorii interesați și costă 10 dolari pe lună sau 100 de dolari pe an.

Apple va încerca să-și scutească utilizatorii de verificările CAPTCHA CITEȘTE ȘI Apple va încerca să-și scutească utilizatorii de verificările CAPTCHA

Copilot este capabil să sugereze următoarele liniile de cod pe care programatorul urmează să le scrie în medii precum Visual Studio Code, Neovim sau JetBrains. Acesta poate sugera metode complete și algoritmi complecși alături de codul standard și asistență pentru testarea unitară.

Cei de la GitHub sunt convinși că noul lor instrument va fi un mare succes, după ce, în perioada de probă din ultimele 12 luni, s-au arătat interesați în a-l testa peste 1,2 milioane de programatori.

În proiectele în care a fost folosit, Copilot a scris aproape 40% din cod, conform GitHub.

Alături de abonamentul prin care va fi oferit (unde va exista o perioadă de probă pe 60 de zile), Copilot va putea fi folosit gratuit de studenții și de dezvoltatorii care se ocupă cele mai populare proiecte open-source.

GitHub a fost cumpărat de Microsoft în 2018, pentru 7,5 miliarde de dolari. În același timp, Microsoft a investit cel puțin 1 miliard în OpenAI.

viewscnt
Afla mai multe despre
github
ai
programare
cod