Google a explicat senatorilor SUA politicile sale privind accesul unor parteneri la datele utilizatorilor Gmail

Google a explicat senatorilor SUA politicile sale privind accesul unor parteneri la datele utilizatorilor Gmail
scris 21 sep 2018

Google, divizie a grupului Alphabet, a oferit detalii privind politicile areferitoare la accesul producătorilor de aplicații pentru Gmail la datele titularilor de conturi de email, dar nu a reușit să răspundă întrebărilor senatorilor americani legate de dezvoltatorii care încalcă regulile de scanare a emailurilor, transmite Reuters.

Modul în care circulă datele între platforme tehnologice de tipul Google și Facebook și partenerii lor au ajuns în centrul atenției în întreaga lume, în acest an, de când Facebook a dezvăluit că a monitorizat prea puțin aceste relații, scrie News.ro.

Google a explicat într-o scrisoare adresată senatorilor americani, care a fost publicată joi, că se folosește de scanarea automată și de informațiile oferite de experții în securitate, pentru monitorizarea aplicațiilor partenerilor după lansare, dar nu a răspuns solicitării parlamentarilor de a spune câți dintre aceștia au fost prinși încălcând politicile companiei.

FOTO Amazon lansează o serie întreagă de produse noi sub brandul Echo, inclusiv un ceas de perete și un cuptor cu microunde care acceptă comenzi vocale CITEȘTE ȘI FOTO Amazon lansează o serie întreagă de produse noi sub brandul Echo, inclusiv un ceas de perete și un cuptor cu microunde care acceptă comenzi vocale

Senatorii ar putea cere noi clarificări legate de operațiunile Gmail în timpul unei audieri în comisia pentru comerț, referitoare la practicile în domeniul confidențialității datelor, programată să aibă loc pe 26 septembrie, cu oficiali ai Google, Apple, AT&T și Twitter.

Reprezentanții Google nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

Utilizatorii Gmail trebuie să își dea consimțământul pentru activarea unir extensii care îi ajută să trimită emailuri programate, să obțină discount-uri din partea retailerilor sau să înlăture listele de emailuri nedorite.

Potrivit politicilor Google, firmele de software care creează aceste extensii trebuie să îi informeze pe utilizatori despre modul în care acestea colectează și utilizează datele din Gmail.

Audierea a avut loc după ce publicația Wall Street Journal a relatat în luna iulie că unii dezvoltatori nu au explicat clar utilizatorilor că angajații lor evaluează mesajele din Gmail și că datele pot ajunge la terțe părți.

viewscnt
Afla mai multe despre
gmail
google