Roboți subacvatici explorează marea dintre Norvegia și Groelanda în căutare de minerale valoroase pentru smartphone-uri

Roboți subacvatici explorează marea dintre Norvegia și Groelanda în căutare de minerale valoroase pentru smartphone-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2018

Roboți subacvatici explorează fundul mării dintre Norvegia și Groelanda, la mare adâncime, în căutare de minerale valoroase pentru smartphone-uri, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cercetători de la Universitatea din Bergen, Norvegia, trimit roboți la o adâncime de 2.500 de metri, pentru a studia zone care ar putea fi bogate în minerale, scrie News.ro.

”Fundul oceanelor este, în mare parte, necunoscut. Este corect să afirmăm că știm mult mai multe despre suprafața Lunii sau a lui Marte, cartografiate de sateliți, decât despre propria noastră planetă”, a spus cercetătorul Thibaut Barreyre.

FOTO Orange aduce în România brandul de telefoane și accesorii Xiaomi. Ce prețuri au telefoanele CITEȘTE ȘI FOTO Orange aduce în România brandul de telefoane și accesorii Xiaomi. Ce prețuri au telefoanele

Echipa internațională de cercetători se folosește de o tehnologie care include roboți autonomi și submarine pilotate uman, pentru a explora adâncimile în care au mai fost descoperite zinc, aur și cupru.

Cercetătorii speră că explorările vor descoperi de ce unele zone au minerale iar altele nu, mărimea rezervelor și ce daune pot provoca mediului activitățile de minerit.

O nouă sursă de pământuri rare, un grup de 17 elemente utilizate în producția de ecrane pentru smartphone-uri, magneți, lentile pentru camere video și echipamente cu raze X, ar putea fi foarte profitabilă, dar nu este atât de simplu, a explicat Barreyre.

”O parte din aceste zone marine sunt bogate în aur, cupru, zinc și pământuri rare. Iar altele nu au deloc. De aceea este foarte important ca oamenii de științe să înțeleagă”, a spus cercetătorul.

Cercetările au început anul trecut și vor dura încă cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
roboțt subacvatici
smartphone