Google amână lansarea chatbot-ului Bard în Europa

Google amână lansarea chatbot-ului Bard în Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iun 2023

Comisia irlandeză pentru protecția datelor anunță că Google nu va mai lansa chatbot-ul Bard în Europa săptămâna asta, așa cum plănuia, din considerente de intimitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna aceasta trebuia să aibă loc lansarea europeană a chatbot-ului Bard, care a fost deja lansat în alte regiuni ale lumii încă din urmă cu mai multe săptămâni.

Google a spus la momentul lansării Bard în restul lumii că lansarea europeană se va face după ce vor fi întrunite condițiile privind intimitatea . Gigantul american ar fi trebui să rezolve aceste aspecte până acum, iar săptămâna aceasta să facă lansare.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, spune că nu poate dormi de grijă că a făcut ceva rău prin lansarea ChatGPT CITEȘTE ȘI CEO-ul OpenAI, Sam Altman, spune că nu poate dormi de grijă că a făcut ceva rău prin lansarea ChatGPT

Însă, conform Comisiei irlandeze pentru protecția datelor, Google nu va lansa Bard în Europa săptămâna aceasta pentru că nu a explicat nici până acum cum va proceda pentru a respecta legislația comunitară în materie de intimitate.

În acest moment nu se știe când va fi lansat Bard în Europa. Singurul lucru sigur este că lansarea nu va avea loc săptămâna aceasta, cum se aștepta.

În urmă cu câteva săptămâni, când anunța lansarea Bard în restul lumii, Google spunea că va urmări ca funcționarea acestuia în Europa să fie în conformitate cu legislația europeană. Asta după ce rivalul ChatGPT s-a lovit deja de dificultăți aici.

Funcționarea ChatGPT a fost suspendată o perioadă în Italia, după ce autoritatea a descoperit că anumite funcții, precum salvarea chat-urilor și folosirea acestora pentru antrenarea modelelor lingvistice, nu respectau legislația europeană

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chatbot
bard
europa