Americanii trebuie să fie pregătiți de atacuri cibernetice din partea Chinei, avertizează un înalt oficial

Americanii trebuie să fie pregătiți de atacuri cibernetice din partea Chinei, avertizează un înalt oficial
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 iun 2023

China face investiții majore într-o structură de sabotaj cibernetic care vizează Statele Unite, avertizează un important oficial american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul unei apariții la Institutul Aspen din Washington, directorul Agenției pentru Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii, Jen Easterly, a spus că Beijingul face investiții majore în capacitatea de a sabota infrastructura SUA.

Aceasta avertizează că americanii trebuie să fie pregătiți pentru posibilitatea ca hackerii din Beijing să învingă măsurile de securitate americane și să provoace daune în lumea fizică.

Twitter a refuzat să-și plătească facturile la Google Cloud, înainte de reînnoirea contractului lor, în această lună CITEȘTE ȘI Twitter a refuzat să-și plătească facturile la Google Cloud, înainte de reînnoirea contractului lor, în această lună

Hackerii susținuți de guvernul chinez ar putea viza infrastructuri esențiale, precum transportul și conductele de alimentare cu petrol, susține Easterly.

Avertismentul acesteia vine la puțin timp după ce comunitatea de securitate cibernetică din SUA a anunțat că se așteaptă la un comportament din ce în ce mai agresiv din partea Chinei, care va spiona și ataca cibernetic infrastructura țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
securitate
sua
hackeri