Google anunță Android Things, un sistem de operare pentru Internet of Things

Google anunță Android Things, un sistem de operare pentru Internet of Things
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 dec 2016

Cel mai nou proiect Google se numește Android Things și este un sistem de operare pentru produsele care se conectează la Internet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google încearcă să devină omniprezent și în zona Internet of Things insinuîndu-și propriul sistem de operare numit Android Things, care se dorește a fi ușor de implementat de către producătorii acestui tip de produse.

Android Things nu este un sistem construit de la zero, ci este urmașul lui Brillo. Lansat cu mai bine de un an în urmă, cu același scop, Brillo s-a dovedit a fi un eșec - nu au existat produse din aria IoT care să-l folosească.

Google a început dezactivarea plugin-ului Flash din browser-ul Chrome CITEȘTE ȘI Google a început dezactivarea plugin-ului Flash din browser-ul Chrome

Odată cu trecerea la Android Things, Google simplifică și sarcina dezvoltatorilor care nu mai sunt nevoiți să învețe un nou limbaj, ci pot folosi aceleași instrumente de dezvoltare necesare pentru crearea aplicațiilor de Android.

Google speră ca în acest fel sistemul său de operare să fie mult mai atractiv pentru sutele de producători de dispozitive inteligente, de la boxe și camere video la routere și imprimante. Dacă Android Things va fi preferat de dezvoltatori, Google va fi omniprezent și în sfera Internet of Things.

Ca și în cazul Android-ului și al smartphone-urilor, un sistem de operare Google se va putea dovedi mult mai practic pentru majoritatea producătorilor, decât crearea de la zero a unui sistem propriu.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ios