Google lucrează la o aplicație de editare foto pentru grupuri de persoane

Google lucrează la o aplicație de editare foto pentru grupuri de persoane
scris 26 mar 2017

Google pregătește lansarea unei noi aplicații din sfera multimedia, dar, spre deosebire de produsele de până acum ale companiei, aceasta ar avea un anumit caracter social.

Google lucrează în prezent la o aplicație care permite unui grup utilizatori să conlucreze simultan la prelucrarea unor fotografii. Grupul de utilizatori creat în scopul editării foto, ar urma să aibă la dispoziție și unele opțiuni de organizare a conținutului astfel creat.

Viitoare aplicație Google, care încă nu are un nume oficial, se pare că va folosi o serie de tehnici computerizate din aria AI-ului, precum cele disponibile în Google Photos, care vor avea rolul de a recunoaște și a eticheta automat obiectele din imagini, pentru a facilita o găsire rapidă prin intermediul funcției de căutare.

La fel ca în cazul popularei aplicații Google Photos, logaritmii artificiali ar urma să ajute și în prelucrarea fotografiilor, pe baza acestora urmând a fi create și aplicate diverse filtre care să modifice automat atributele imaginilor.

Instagram lansează opțiunea securizării conturilor cu ajutorul unui cod suplimentar CITEȘTE ȘI Instagram lansează opțiunea securizării conturilor cu ajutorul unui cod suplimentar

Google are în portofoliu o mulțime de aplicații multimedia și sociale, precum Google Photos sau Snapseed, ori aplicațiile de chat recent lansate Allo și Duo, care se alătură altor aplicații mai vechi ale companiei, precum Messenger sau Hangouts.

Însă, aplicația despre care surse apropiate companiei susțin că ar urma să fie prezentată în luna mai, în cadrul conferinței Google I/O dedicate dezvoltatorilor software, reprezintă o interesantă și originală intersecție a două domenii: multimedia și social.

Interesant este și faptul că informația apare la câteva zile după ce Apple a lansat Clips, o aplicație de editare video care folosește o interfață ce aduce aminte de Snapchat și algoritmi de AI pentru recunoașterea obiectelor și a vocilor.

Google a confirmat existența aplicației, însă reprezentanții companiei s-au limitat în a declara că este doar un experiment, ca multe altele, pe care compania le desfășoară în permanență.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
aplicatie
foto
inteligenta artificiala