Google ar putea lansa o tabletă care nu folosește Android

Google ar putea lansa o tabletă care nu folosește Android
scris 8 oct 2018

Marea surpriză pentru acest final de an ar putea veni chiar săptămâna aceasta de la Google, care ar putea lansa o tabletă ce nu are la bază sistemul de operare Android.

Conform unor surse apropiate companiei americane și a unor imagini apărute mai mult sau mai puțin accidental pe Internet, Google ar putea lansa un rival pentru iPad Pro și Surface Pro a celor de la Microsoft.

Dacă informația se adeverește, ar putea fi vorba de prima tabletă produsă de Google, companie care de trei ani are propria serie de smartphone-uri, dar care nu a dat semne până acum că ar fi interesată de piața tabletelor.

O altă surpriză se pare că va fi sistemul de operare ales de Google. În vreme ce ecosistemul Android pentru tablete pare să se fi predat în fața iOS, care oferă o experiență infinit mai bună pe acest segment, Google ar fi ales pentru prima sa tabletă Chrome OS.

Microsoft a întrerupt actualizarea Windows 10 după ce update-ul a șters documentele personale ale unora dintre utilizatori CITEȘTE ȘI Microsoft a întrerupt actualizarea Windows 10 după ce update-ul a șters documentele personale ale unora dintre utilizatori

Chrome OS este sistemul de operare pe care Google îl folosește pe laptopurile din seria Chromebook și de care Microsoft se teme atât de tare. O tabletă cu acest sistem de operare ar putea reprezenta startul înlocuirii Android-ului cu un singur sistem de operare, disponibil pentru orice dispozitiv.

Conform informațiilor de până acum, tableta care s-ar putea numi Pixel Slate ar avea la bază un procesor Intel i7 și 16 GB memorie RAM în configurația de top. Ecranul cu raport 3:2, senzorul de amprente și portul USB-C completează lista dotărilor cunoscute cărora li se adaugă și foarte probabila lipsă a unei ieșiri audio de 3,5 mm.

Google organizează marți deja tradiționalul eveniment hardware dedicat lansării noilor sale produse. Alături de noua serie de smartphone-uri Pixel, care este o certitudine, la același eveniment ar putea fi lansată și această primă tabletă produsă de Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
tableta
chrome os
android
pixel