Google Assistant poate schimba automat parolele

Google Assistant poate schimba automat parolele
scris 9 mai 2022

Google lansează o facilitate prin care, cu ajutorul Google Assistant, pot fi schimbate automat parolele vulnerabile.

Parola continuă să fie cel mai slab element de securitate, pe care, folosind ingineria socială și alte strategii, hackerii o pot afla pentru a ataca și compromite rețelele și produsele software ale companiilor.

Schimbarea parolelor la anumite intervale de timp este una din recomandările specialiștilor, însă, când un utilizator are zeci sau sute de conturi online, sarcina nu este deloc ușoară.

Elon Musk vrea să crească de peste patru ori numărul utilizatorilor Twitter și de peste cinci ori veniturile platformei CITEȘTE ȘI Elon Musk vrea să crească de peste patru ori numărul utilizatorilor Twitter și de peste cinci ori veniturile platformei

Aici vrea să intervină Google, care a lansat o facilitate ce promite să automatizeze procesul de schimbare a parolelor folosite pentru conturile online.

Browser-ul Chrome verifică și avertizează de mulți ani utilizatorii atunci când descoperă parole care au fost sau sunt în pericol de a intra în posesia atacatorilor. Însă, acum, utilizatorii primesc opțiunea de a lăsa Google Assistant să se ocupe de schimbarea parolei.

Google Assistant folosește AI-ul pentru a parcurge formularul necesar schimbării parolei și o salvează în Chrome, de acolo de unde poate fi folosită fără ca utilizatorul să o memoreze.

În acest moment, noua facilitate funcționează cu un număr limitat de site-uri, însă, există speranța că numărul acestora va crește pe parcurs ce AI-ul va învăța procesele de schimbare a parolelor de la mai multe site-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
google assistant
chrome
securitate
parole