Google atacă Apple pentru că nu vrea ca iMessage să comunice cu Android

Google atacă Apple pentru că nu vrea ca iMessage să comunice cu Android
scris 10 ian 2022

Unul dintre executivii Google a criticat deschis Apple, pentru faptul că producătorul iPhone-ului preferă să-și țină utilizatorii “prizonieri” în cadrul propriului ecosistem și nu-i lasă să comunice cu cei care au smartphone-uri cu Android.

Șeful pe partea de sisteme de operare și ecosisteme de la Google, Hiroshi Lockheimer, a luat în vizor Apple, pe care o critică pe Twitter pentru că iMessage nu folosește RCS (Rich Communication Services) pentru a comunica direct cu aplicația de chat dezvoltată de Google pentru Android.

RCS este un standard modern de comunicare, ce poate înlocui SMS. Acesta oferă unele din funcțiile moderne ale aplicațiilor de chat, precum formatarea textului sau trimiterea de fișiere multimedia.

Apple va lansa un nou iPhone CITEȘTE ȘI Apple va lansa un nou iPhone

Lockheimer spune că Apple preferă strategia izolării pentru a-și ține utilizatorii prizonieri și că, din cauza faptului că mulți adolescenți folosesc iMessage, care este considerat “cool”, utilizatorii de Android (care, de altfel, sunt în număr mult mai mare) s-ar simți ostracizați.

În urma procesului cu Epic, au ieșit la iveală o serie de email-uri ale șefilor Apple, care susțin ideea că Apple a ales această strategie pentru că are mai multe de câștigat decât de pierdut, cum a spus chiar Phil Schiller.

Craig Federighi a spus și el că, dacă iMessage ar exista pe Android sau ar comunica cu Android, părinții care dețin un iPhone ar putea să le cumpere copiilor un telefon cu Android în locul unui iPhone.

Postarea critică de pe Twitter a lui Hiroshi Lockheimer a fost preluată de alți reprezentanți Google și chiar de conturile oficiale ale companiei, semn că este o ofensivă organizată, menită să creeze o imagine negativă pentru Apple și să pună presiune pe producătorul iPhone-ului, pentru a obține un avantaj pentru Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
imessage
android