2021 - avalanșă de infracțiuni cibernetice

2021 - avalanșă de infracțiuni cibernetice
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2022

Frauda de indentitate urmat de inducerea de pierderi financiare sunt favorizate de „obiceiuri greșite” ale utilizatorilor de internet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul 2021 s-a conturat ca unul dintre cei mai prolifici de până acum pentru infractorii cibernetici și numai în prima jumătate a anului au fost expuse aproape 19 miliarde de înregistrări de date, susțin specialiștii companiei de securitate informatică Eset, într-o analiză publicată pe blogul din România, preluată de Agerpres.

În același context, costul unei fraudei de identitate și al pierderilor financiare asociate a atins cifra-record de 56 de miliarde de dolari, în 2020, majoritatea fiind derulate online.

Google încearcă să-și creeze propriul ecosistem CITEȘTE ȘI Google încearcă să-și creeze propriul ecosistem

Pe acest fond, experții Eset au întocmit o listă a obiceiurilor greșite ale utilizatorilor de Internet, cu scopul ca acestea să fie remediate pentru o mai bună "igienă" cibernetică în 2022.

Astfel, o primă greșeală este utilizarea unui software învechit, ceea ce conferă infractorilor cibernetici un atu în a ataca dispozitivele vulnerabile. Datele valabile pentru anul 2020 arată că au fost descoperite peste 18.100 asemenea erori, echivalentul a mai mult de 50 de noi vulnerabilități software pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
frauda
internet