Google cumpără un startup de analiză a datelor cu 2,6 miliarde de dolari

Google cumpără un startup de analiză a datelor cu 2,6 miliarde de dolari
scris 9 iun 2019

Google a ajuns la un acord de preluare a startup-ului american Looker, o platformă de business intelligence și analiză de date, în schimbul sumei de 2,6 miliarde de dolari. Tranzacția va oferi noi instrumente de analiză a datelor clienților Google Cloud și va susține dezvoltarea companiei pe acest segment.

”Una dintre modalitățile prin care reușim să îndeplinim misiunea Google este prin a ajuta alte afaceri să își îndeplinească misiunea lor”, spune Sundar Pichai, CEO Google, citat de CNET.

Tranzacția are nevoie de aprobare din partea autorităților și are loc în contexul în care giganții din tehnologie sunt vizați de investigații legate de abuzul de poziția dominantă și alte practici anticoncurențiale.

Acum câțiva ani, această tranzacție ar fi fost apobată fără prea multe investigații, dar suntem într-o lume diferită astăzi, consideră Paul Gallant, citat de The New York Times.

FOTO Următoare inovație constructivă în domeniul smartphone-urilor este “camera foto invizibilă” CITEȘTE ȘI FOTO Următoare inovație constructivă în domeniul smartphone-urilor este “camera foto invizibilă”

Oficiali ai diviziei antitrust a Departamentului de Justiție al SUA și ai Comisiei Federale pentru Comerț s-au întâlnit recent pentru a dezbate dacă giganții din tehnologie acționează într-o manieră anticoncurențială, iar cele două entități au decis să "împartă" între ele eventualele anchete, potrivit surselor Bloomberg și Reuters.

Departamentul de Justiție pregătește o investigație împotriva Google, pentru a stabili dacă gigantul din sectorul tehnologiei a încălcat legislația în domeniul concurenței. Potrivit surselor, investigația se concentrează pe acuzațiile că Google a favorizat propriile sale afaceri în rezultatele căutărilor..

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
date
analiza date
cloud
startup