Google implementează un sistem de protecție anti-phishing în aplicația Gmail

Google implementează un sistem de protecție anti-phishing în aplicația Gmail
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 mai 2017

La doar o zi după un atac foarte eficient asupra utilizatorilor săi, Google ia deja măsuri pentru protejarea acestora de tentativele de phishing.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a integrat în aplicația Gmail pentru Android o tehnologie ce are rolul de a proteja utilizatorii de atacurile de tip phishing. Atacatorii păcălesc utilizatorii să-și trimită datele personale sau să acorde acces la conturile online dându-se drept diverse instituții sau persoane cunoscute.

Cele mai frecvente atacuri de phishing implică atacatori care pretind că sunt reprezentanți ai unor bănci. Link-urile din mail-urile atacatorilor duc, de regulă, către site-uri care copiază paginile oficiale ale unor bănci, făcând utilizatorul să creadă că se află în contact cu instituția respectivă.

Oculus, divizia de realitate virtuală a companiei Facebook, și-a închis studioul de producție cinematografică CITEȘTE ȘI Oculus, divizia de realitate virtuală a companiei Facebook, și-a închis studioul de producție cinematografică

Protecția anti-phishing pe care Google o implementează acum în aplicația Gmail se bazează pe tehnologia Safe Browsing, folosită cu succes până acum în browser-ul Chrome.

Ca și în Chrome, utilizatorii de Gmail vor fi avertizați când accesează un link suspicios dintr-un mail. La fel, când aceștia ajung din Gmail pe un site care pretinde că este al unei instituții oficiale, vor fi avertizați că ar putea fi victima unei escrocherii.

Deși binevenită, în contextul creșterii numerice și în sofisticare a acestui gen de atacuri, noua măsură nu ar fi putut preveni atacul de miercuri căruia i-au căzut victimă un milion de utilizatori într-o singură oră. În acel caz, a fost vorba de o aplicație malițioasă instalată chiar pe serverele Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gmail
phishing