Google integrează Gemini în aplicația Messages și Android Auto

Google integrează Gemini în aplicația Messages și Android Auto
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 feb 2024

În plin scandal din cauza imaginilor istorice denaturate pe care modelul lingvistic al companiei le-a creat, Google anunță noi funcții de AI bazate pe Gemini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gemini va fi integrat în Messages, aplicația de comunicare folosită în mod implicit pe smartphone-urile cu Android, unde va oferi o serie de facilități.

Utilizatorii vor putea acces chatbot-ul direct din aplicația Messages. AI-ul poate fi folosit aici pentru a compune mesaje, a planifica evenimente, precum și pentru deja obișnuitele discuții.

Xiaomi aduce în Europa două smartphone-uri din seria Xiaomi 14 CITEȘTE ȘI Xiaomi aduce în Europa două smartphone-uri din seria Xiaomi 14

Această facilitate va fi disponibilă, în beta, începând chiar din această săptămână.

Google a integrat AI și în cadrul Android Auto, cu scopul de a reduce situațiile în care șoferul își abate atenția de la drum pentru a scrie sau a citi mesaje.

Gemini va putea fi folosit aici pentru a rezuma mesajele primite și pentru a le citi în mod succint, ca șoferul să nu trebuiască să se uite la ecranul telefonului.

De asemenea, AI-ul va putea sugera și răspunsuri. De exemplu, poate sugera și trimite ora la care se ajunge la destinație.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
gemini
messages
android auto