Google investește 3 miliarde de euro în centrele sale de date din Europa

Google investește 3 miliarde de euro în centrele sale de date din Europa
scris 20 sep 2019

Google are în plan investiții de 3 miliarde de euro pentru extinderea centrelor de date pe care de deține în Europa, a declarat CEO gigantului american, Sundar Pichai, citat de Reuters.

Aproximativ 600 de milioane de euro vor merge către centrul de date din Finlanda, investiția totală în acestă facilitate ajungând la 2 miliarde de euro.

VIDEO Huawei prezintă Mate 30 Pro, primul flagship al companiei fără acces la serviciile Google CITEȘTE ȘI VIDEO Huawei prezintă Mate 30 Pro, primul flagship al companiei fără acces la serviciile Google

Celelalte centre de date ale companiei se află în Olanda, Irlanda și Belgia.

La finele lunii iunie, Google a anunțat că va investi 1 miliard de euro în centre de date din Olanda, pe lângă o sumă de 1,5 miliarde de euro anunțată inițial, inclusiv într-o unitate nouă din Middenmeer. Olanda este prima țară unde Google investește în două centre de date separate. Potrivit companiei, Olanda oferă o infrastructură digitală excelentă, personal calificat, energie regenerabilă suficientă și sprijin din partea autorităților locale și a comunităților.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
centru date google
investitii google
alphabet
centre de date