Google investește într-un startup care dezvoltă un rival la ChatGPT

Google investește într-un startup care dezvoltă un rival la ChatGPT
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 feb 2023

Gigantul american Google, care se teme că ChatGPT i-ar putea lovi principalul generator de bani, motorul de căutare, a realizat o importantă investiție într-un startup de AI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a investit aproximativ 300 de milioane de dolari în startup-ul de inteligență artificială generativă Anthropic, susțin surse citate de Financial Times.

Conform acelorași surse, în urma investiției, Google ajunge să dobândească aproximativ 10% din acesta. Google a confirmat că are un contract mare cu Anthropic, însă, nu a oferit alte detalii.

Microsoft a început să testeze integrarea AI-ului în Bing CITEȘTE ȘI Microsoft a început să testeze integrarea AI-ului în Bing

Mutarea celor de la Google este asemănată de analiști cu ceea ce a făcut Microsoft în urmă cu trei ani, când a realizat o investiție de tip „cash-for-computing” în OpenAI.

Anthropic a fost înființată în 2021 de un grup de cercetători care au plecat de la OpenAI tocmai din cauza afacerilor făcute de aceasta cu Microsoft. Cercetătorii nu erau mulțumiți de schimbarea strategiei comerciale determinată de investiția primită de la Microsoft.

Între timp, startup-ul a dezvoltat un chatbot care ar trebui să rivalizeze cu ChatGPT, numit Claude. Acesta din urmă, însă, nu este disponibil public deocamdată.

Înainte de investiția venită de la Google, Anthropic beneficiase de investiții totale de peste 700 de milioane de dolari.

Google, de cealaltă parte, testează deja un chatbot propriu, care ar urma să fie implementat în motorul de căutare al companiei cândva în lunile următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
investiție
startup
ai
anthropic
chatbot