Telegram poate traduce mesajele în timp real

Telegram poate traduce mesajele în timp real
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 feb 2023

Cea mai populară alternativă la WhatsApp a adăugat o funcție de traducere a mesajelor schimbate între utilizatori, însă, funcționalitatea acesteia diferă în funcție de platformă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Telegram a lansat un update care aduce mai multe noutăți, în frunte cu opțiunea traducerii mesajelor, care, după ce este activată, funcționează în timp real și traduce mesajele imediat ce sunt primite.

Funcția de traducere se poate dovedi foarte utilă celor care comunică cu parteneri de afaceri sau prieteni care vorbesc alte limbi decât cele cunoscute.

Samsung lucrează la o cască de realitate mixtă CITEȘTE ȘI Samsung lucrează la o cască de realitate mixtă

Telegram nu și-a creat propria tehnologie de traducere, ci a integrat în acest scop soluțiile disponibile pe platformele pe care funcționează aplicațiile companiei. De exemplu, pe Android va fi folosit Google Translate, iar pe iPhone se apelează la traducerea din iOS.

Asta înseamnă și că limbile în care funcționează traducerea diferă de la o platformă la alta. Dacă Google Translate este disponibil într-un mare număr de limbi, traducerea de pe iOS nu include, de exemplu, limba română.

Funcția de traducerea va fi disponibilă abonaților pentru toate formele de comunicare scrisă, însă, cei care folosesc versiunea gratuită vor putea traduce doar mesajele individuale, nu și grupurile sau canalele de discuții.

Cu același update, Telegram a mai adăugat, printre altele, o funcție de creare a imaginilor de profil, organizarea emoji-urilor pe categorii, și salvarea locală a conținutului multimedia în funcție de dimensiunea fișierelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
chat
comunicare
traducere