Google Maps îmbunătățește funcția de navigare auto

Google Maps îmbunătățește funcția de navigare auto
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 ian 2024

Navigarea auto oferită de Google Maps va continua să funcționeze și în tunelurile lipsite de semnal GPS, grație unei noi facilități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dintre cele două aplicații Google care oferă funcții de navigare auto, Waze este cea mai bogată în facilități, iar Maps oferă un set mai slab de funcții în acest sens.

Însă, și în trecut, Maps a arătat că poate prelua anumite funcții e la Waze. Același este cazul și acum, când Google Maps începe să ofere suport pentru balizele Bluetooth.

ULTIMA ORĂ Lycamobile se retrage din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Lycamobile se retrage din România

Balizele Bluetooth sunt instalate în tunelurile și pasajele subterane, pentru a le oferi șoferilor informații despre trafic, în locul semnalului GPS, care nu ajunge aici.

Suportul pentru acestea înseamnă că navigarea auto derulată cu Google Maps nu se va mai întrerupe atunci când mașina intră într-un tunel dotat cu aceste balize.

Noua facilitate nu este, însă, activată în mod implicit. Pentru a o activa, utilizatorul trebuie să intre la Settings - Driving Options.

Facilitatea adoptată acum de Google Maps este disponibilă în Waze încă din 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
google maps
waze
navigare auto
balize bluetooth