Star Storage intră în insolvență. Măsuri strategice de restructurare a datoriilor din perioada pandemiei COVID-19

Star Storage intră în insolvență. Măsuri strategice de restructurare a datoriilor din perioada pandemiei COVID-19
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 17 ian 2024

Cererea Star Storage, furnizor de servicii cloud cu afaceri de aproape 30 milioane de lei, de intrare în procedură generală de insolvență prin reorganizare, a fost avizată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Anterior, Profit.ro a anunțat că decizia este influențată în mod semnificativ de perioada excepțională a pandemiei COVID-19, perioadă în care Star Storage s-a confruntat cu provocări neașteptate, generând pierderi și costuri excepționale. Mai multe detalii AICI.

La finele anului 2022, conform termene.ro, datoriile totale ale Star Storage companiei însumau 55,373 milioane de lei, de la 64,185 milioane de lei în 2021 și 61,753 milioane de lei în 2020.

Afacerile companiei s-au înscris pe un trend negativ în intervalul 2018 - 2022, de 67,527 milioane de lei la 29,407 milioane de lei.

EXCLUSIV Orange a preluat vehiculele STB spre acoperire cu date mobile CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orange a preluat vehiculele STB spre acoperire cu date mobile

Anul 2022 a fost profitabil pentru Star Storage, cu un rezultat net de 3,228 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 6,57 milioane de lei în 2021.

"Nu a fost o decizie pe care să o luăm ușor. Vrem însă să ne asigurăm angajații si partenerii că nu va exista un impact negativ în ceea ce privește continuitatea operațională, activitățile noastre de zi cu zi nefiind afectate și, mai mult, ne așteptăm ca acestea să fie îmbunătățite. Prin restructurarea fundației noastre financiare, vom deveni mai puternici și mai rezilienți. Vreau să mulțumesc echipei, dar și partenerilor și clienților noștri pentru sprijinul continuu și să îi asigur că vom menține o comunicare deschisă și transparentă pe parcursul întregului proces", declara Cătălin Păunescu, directorul general al Star Storage și acționar cu o cotă de 99,5%, într-un comunicat dat publicității în prima parte a lunii decembrie 2023.

Compania susține că nu va fi afectată de concedieri sau disponibilizări. Star Storage avea la finele anului trecut peste 170 de angajați.

Pentru viitor, Star Storage asigură toate părțile interesate că operațiunile zilnice vor continua fără întreruperi.

Despăgubirile plătite pentru locuințele asigurate obligatoriu au explodat CITEȘTE ȘI Despăgubirile plătite pentru locuințele asigurate obligatoriu au explodat

"În condițiile în care Star Storage a înregistrat o creștere de peste 30% în 2023 față de 2022, managementul companiei estimează că această tendință pozitivă va continua și în anii următori, fiind sprijinită de măsurile luate de diminuare a efectelor negative din trecut, din perioada pandemiei. În concluzie, această decizie reflectă angajamentul companiei față de o gestionare responsabilă și strategică a situației curente și a efectelor semnificative ale crizei COVID-19, în interesul companiei, al angajaților și al partenerilor de afaceri", era mesajul transmis.

Înființată în anul 2000, cu un portofoliu de peste 500 de clienți pe 4 continente, Star Storage este un furnizor global de tehnologie care dezvoltă și livrează, folosind inteligența artificială și abordarea de tip low-code, soluții pentru digitalizarea și automatizarea proceselor, gestionarea eficientă a conținutului nestructurat și asigurarea conformității cu reglementările legale pentru organizații private și publice de top.

viewscnt
Afla mai multe despre
star storage
insolventa
instanta
cerere