Google News are un nou design și funcții care au la bază inteligența artificială

Google News are un nou design și funcții care au la bază inteligența artificială
scris 9 mai 2018

Serviciul de știri deținut de Google primește un upgrade major, cu un nou design și conținut afișat pe baza algoritmilor de inteligență artificială.

Noul Google News combină elemente ale mai multor servicii Google, precum aplicația de magazine digitale Newsstand, care va înceta să existe, sau YouTube. Va exista atât un format scurt, cu cele mai importante informații, cât și un mod „full coverage”, pentru cei care vor să citească pe larg despre un anumit subiect

Anunțul a fost făcut de șeful Google, Sundar Pinchai, care a ținut cu această ocazie un discurs despre responsabilitate companiei pe care o conduce în ceea ce privește informarea corectă a cititorilor.

În noua variantă, Google News afișează în partea de sus a paginii știrile considerate importante pentru utilizator. Aici intervine AI-ul care evaluează știrile în funcție de interesele personale ale utilizatorului și evenimentele din regiunea respectivă, alegând subiectele care sunt afișate proeminent.

OFICIAL UPC România trece în proprietatea Vodafone. Britanicii cumpără activele Liberty Global din Germania și Europa de Est, pentru aproape 19 miliarde euro CITEȘTE ȘI OFICIAL UPC România trece în proprietatea Vodafone. Britanicii cumpără activele Liberty Global din Germania și Europa de Est, pentru aproape 19 miliarde euro

Există opțiunea de a ascunde sau a alege sa fie afișate mai multe subiecte de un anumit fel, promisiunea celor de la Google fiind că sugestiile vor deveni din ce în ce mai bune pe parcurs ce AI-ul învață mai multe despre utilizator.

Cu această ocazie, Google News a trecut la Material Design, principiile grafice pe baza cărora Google și-a construit majoritatea produselor în ultimii ani. Un rol important în acest design îl au imaginile mari și filmările.

În următoarele săptămâni, Google va lansa „Subscribe with Google”, un serviciu prin care utilizatorii se vor putea abona la publicațiile preferate folosind contul Google și datele financiare salvate în acesta.

 „Subscribe with Google” va fi disponibil atât în Google News și în motorul de căutare Google, cât și pe site-urile publicațiilor care aleg să-l implementeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google news
inteligenta artificiala