Google Play Movies oferă conținut 4K

Google Play Movies oferă conținut 4K
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 dec 2016

Serviciul de streaming video al celor de la Google, Play Movies, începe primele filme și seriale disponibile în format 4K.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Formatul 4K este următorul pas peste HD, reprezentând o rezoluție efectivă de 3840 x 2160 pixeli și mai fiind cunoscut sub denumirile UHD sau 2160p. Deși costisitoare, tranziția la acest nou format nu va reprezenta o problemă din punct de vedere hardware, ci a conținutului. Sau, mai bine spus, problema este lipsa conținutului în format 4k.

Suportul pentru 4K venit din partea unuia dintre cele mai importante servicii de video streaming înseamnă că utilizatorii au un motiv în plus să cumpere un computer mai puternic și un monitor sau un televizor nou.

Mai mulți utilizatori Google Pixel întâmpină probleme cu camera foto CITEȘTE ȘI Mai mulți utilizatori Google Pixel întâmpină probleme cu camera foto

Nu tot conținutul Play Movies este disponibil în format 4k și nu în toate regiunile. În fapt, doar Statele Unite și Canada primesc noua facilitate și doar pentru 125 de titluri.

De asemenea, vizionarea unui film la cea mai bună rezoluție este costisitoare. Doritorii trebuie să plătească 8 dolari pentru închirierea unui film (pe 30 de zile) sau 20 de dolari pentru achiziționarea definitivă a acestuia.

La ora actuală, serviciul Google Play Movies nu este disponibil în România. În ceea ce privește prețurile, este de așteptat ca, în momentul lansării, acestea să fie adaptate la piața locală și să fie semnificativ mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
play movies
filme
seriale
streaming