GoDaddy cumpără rivalul european de web hosting Host Europe Group pentru aproape 1,7 miliarde euro

GoDaddy cumpără rivalul european de web hosting Host Europe Group pentru aproape 1,7 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 dec 2016

Compania americană GoDaddy, specializată în vânzarea de nume pentru site-uri și găzduire web, a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului european Host Europe Group (HEG) de la fondul de private equity Cinven în schimbul sumei de 1,69 miliarde de euro. Tranzacția va fi finalizată în al doilea trimestru din 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma include datoriile HEG, în valoare de 1,08 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al GoDaddy.

Compania americană a confirmat astfel informațiile apărute în presă la finele lunii trecute.

GoDaddy, renumită în SUA pentru reclame TV controversate, în negocieri de preluare a Host Europe cu 1,7 miliarde euro. Ambele companii sunt și în România CITEȘTE ȘI GoDaddy, renumită în SUA pentru reclame TV controversate, în negocieri de preluare a Host Europe cu 1,7 miliarde euro. Ambele companii sunt și în România

Host Europe Group, prezentă în România din 2008, este cea mai mare firmă privată de web hosting din Europa, cu peste 1,7 milioane de clienți. HEG are reprezentanțe în Germania, Marea Britanie, Spania, România și Bulgaria, iar portofoliul companiei include mărci precum 123Reg, Domain Factory, Heart Internet și brandul omonim Host Europe.

GoDaddy va integra majoritatea operațiunilor HEG în urma preluării companiei, cu excepția diviziei de hosting PlusServer, pentru care analizează mai multe alternative strategice, inclusiv o posibilă vânzare, se arată în comunicat. Patrick Pulvermüller, șeful HEG, va conduce operațiunile din Europa ale companiei rezultate.

Înființată în 1997, GoDaddy este renumită în SUA pentru reclamele TV controversate. Compania administrează peste 63 milioane de nume de domenii pentru mai mult de 14 milioane de clienți. Preluarea Host Europe Group va permite GoDaddy să se extindă în domeniul găzduirii web și să-și consolideze poziția în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
godaddy
host europe group
achizitie
preluare
web hosting
domenii web