Google pregătește lansarea unui nou serviciu muzical

Google pregătește lansarea unui nou serviciu muzical
scris 8 dec 2017

Deși are mai multe servicii separate de streaming video și pentru muzică, Google plănuiește să le unifice sub un singur acoperiș.

Conform unor apropiați ai companiei americane, Google ar urma să lanseze un nou serviciu de streaming, numit Remix. Lansarea ar urma să aibă loc în luna martie a anului viitor.

Remix va aduce sub același acoperiș două dintre serviciile actuale de streaming ale Google: Play Music și YouTube Red. Astfel, noul serviciu va oferi abonaților atât muzică, cât și video.

Marea problemă pe partea de video pentru cei de la Google, a fost întotdeauna drepturile de difuzare. Negocierile complicate cu producătorii au făcut YouTube Red, serviciu lansat de mai bine doi ani, să fie disponibil doar în 5 țări: Statele Unite, Mexic, Noua Zeelandă, Australia și Coreea de Sud.

EXCLUSIV Dezacord conducere Telekom - sindicat pe tema impactului transferului contribuțiilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dezacord conducere Telekom - sindicat pe tema impactului transferului contribuțiilor

De cealaltă parte a mesei de negocieri, casele de producție au fost mereu nemulțumite de implicarea celor de la Google. YouTube a fost acuzat că, deși este cea mai populară platformă de video, plătește cei mai puțini bani către producători și artiști.

Se pare că, de data aceasta, Google a convins deja trei mai producători să susțină viitorul serviciu de streaming. Este vorba de Sony Music Entertainment, Universal Music Group și Warner Music Group.

Rămâne de văzut dacă negocierile dintre cele două părți aduc o disponibilitate globală a serviciului și dacă combinarea zonei de video cu cea muzicală va duce la o crește a abonamentelor față de serviciile actuale.

Dacă valabilitatea YouTube Red este limitată la cele 5 țări amintite, Play Music este disponibil la nivel global, iar un abonament costă în România 5 euro, la fel cât cere și Apple pentru o lună de accesare a serviciului său de streaming, Apple Music.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
remix
streaming