Google renunță la proiectul de constructie a unui smartphone modular

Google renunță la proiectul de constructie a unui smartphone modular
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2016

Alphabet, compania mamă a Google, a suspendat Project Ara, un efort ambițios de construire a unui smartphone cu componente interschimbabile, în cadrul unor măsuri mai ample de restrângere a activităților în domeniul hardware, au declarat două persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Decizia reprezintă o schimbare de direcție pentru companie, care anunțase o serie de parteneri ai Project Ara la o conferință organizată de Alphabet în luna mai și faptul că urma să prezinte în această toamnă o primă versiune în fază de dezvoltare, acest produs, scrie News.ro.

Obiectivul Alphabet era crearea unui telefon pe care utilizatorii să îl poată personaliza, cu o baterie suplimentară, cameră, boxe sau alte componente.

Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze.

Una dintre surse a spus că, chiar dacă Google nu va mai lansa singură telefonul, compania ar putea colabora cu parteneri, pentru a aduce pe piață tehnologia Project Ara, posibil prin acorduri de licențiere.

Raport al unui expert străin despre ANAF: Inspectori nespecializați, controale pe criterii neîntemeiate cu rezultate modeste, intruziune neobișnuită a Curții de Conturi CITEȘTE ȘI Raport al unui expert străin despre ANAF: Inspectori nespecializați, controale pe criterii neîntemeiate cu rezultate modeste, intruziune neobișnuită a Curții de Conturi

Renunțarea la proiectul Ara este unul dintre primii pași în campania de unificare a diverselor activități ale Google în domeniul hardware, care pornesc de la laptop-urile Chromebook la telefoanele Nexus.

Fostul președinte al Motorola, Rick Osterloh, s-a realăturat Google în acest an, pentru coordonarea măsurilor.

Google a vândut Motorola Mobility grupului Lenovo în 2014.

Smartphone-urile modulare au provocat un mare entuziasm în comunitatea tehnologiei datorită potențialului de a prelungi durata de viață a dispozitivelor și de a reduce deșeurile electronice.

Dar dispozitivele sunt greu de adus pe piață întrucât compontele interschimbabile le fac mai voluminoase, iar producerea lor este costisitoare, a arătat un analist al TECHnalysis Research, Bob O’Donnell. El a adăugat că nu este suprins că Google a oprit proiectul.

Update: Google a confirmat, prin vocea șefului diviziei de hardware a companiei, Rick Osterloh, renunțarea la planurile de dezvoltare a smartphone-ului modular Ara. Problemele pe care compania nu a reușit să le rezolve țin de unele detelii tehnice și de faptul că nu a fost reușită reducerea costului de producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone modular