Google schimbă modelul lingvistic pe care se bazează propriul chatbot

Google schimbă modelul lingvistic pe care se bazează propriul chatbot
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 apr 2023

Nemulțumit de performanțele lui Bard, lansat recent în stadiu de test, Google a decis deja să înlocuiască modelului lingvistic al acestuia cu unul mai capabil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bard, chatbot-ul pe care Google l-a aruncat repede în luptă pentru a oferi un răspuns la ChatGPT și noul Bing, a dezamăgit până acum, iar compania americană pare să fi realizat acest lucru.

Nu doar că primele impresii ale celor care l-au testat sunt negative, dar Bard, prin greșeala făcută chiar în materialele de promovare, a șters dintr-o dată 100 de miliarde de dolari din capitalizarea gigantului american.

Google a impus o limită ascunsă de fișiere ce pot fi stocate în cloud CITEȘTE ȘI Google a impus o limită ascunsă de fișiere ce pot fi stocate în cloud

Acum, șeful companiei Sundar Pichai anunță că va fi înlocuit modelul lingvistic pe care se bazează Bard. Acesta trece de la LaMDA la PaLM.

PaLM a fost antrenat cu un număr mai mare de parametrii, 540 de miliarde față de 137 de miliarde. În plus, acesta ar trebui să poată oferi răspunsuri mai diverse.

Schimbarea modelului lingvistic va întârzia și mai mult planurile Google de lansare a unui rival pentru ChatGPT și Bing. Oficialii companiei spun, însă, că sunt încrezători în avansurile pe care le-au făcut în acest domeniu și că, oricum, încearcă să nu se grăbească prea tare, pentru a evita alte probleme.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
bard
model lingvistic
chatbot